Erker met rolluik isoleren

De boez

  • #1
Wie heeft de gouden tip om dit op te lossen? Ik wil het plafond van een erker isoleren. De ruimte is prima bereikbaar alleen zitten er boven het plafond ook 6 houten rolluiken (dus de lamellen van het rolluik). Hierdoor is het volgens mij moeilijk om een goede afdichting te krijgen tegen de gevel (boven de ramen, zie tekening).
Mijn idee was om glaswol op een raamwerk te leggen, alleen kan ik niet aansluiten tegen de rolluikrollen. Bovendien moet voorkomen worden dat het glaswol meegetrokken wordt met het rolluik als dit gaat zakken...). Heeft iemand hier ervaring mee?

erker.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Isolatie niet in de kast aanbrengen, maar eromheen.
erker.jpg
 

De boez

  • #3
Bedankt voor de reactie. Het aanbrengen in het voorgestelde (groene) gebied gaat helaas niet. Dit zou betekenen dat het horizontale deel voor het glas komt, en het verticale zou een onderbreking geven aan een sierplafond met kroonlijsten enz.

Zijn er nog andere opties?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Plaats eens wat foto's van de situatie.
 

De boez

  • #5
De foto's zullen niet duidelijker worden dan de schets. Inmiddels is de klus geklaard. Toch even een terugkoppeling...

Met PIR kon ik boven het raam het deel onder de rollluiken isoleren. Dit was ongeveer 5 cm. Niet veel maar beter dan niks. Vervolgens een opstaande rand langs de rolluiken. Dit is om te voorkomen dat het glaswol (16cm) wat daarna is aangebracht tegen het rolluik komt. Het glaswol is in het gele gebied links tegen de onderkant van het balkon gemonteerd (panlat). Daarna langs de binnenmuur en weer liggend naar het raampartij.
 
  • Like
Waarderingen: Wgb en IJkenhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu