Epoxyvloer aanbrengen

Cweb

  • #1
Nog even over de garagevloer...

Ik heb inmiddels een kant en klaar epoxy pakket liggen, met roller, vlokkies, mengijzers (voor de boormachine), handschoentjes en alles erbij.

Pakket bestaat uit 2 lagen van 9kg per stuk, verdeeld over 32m2.
Totaal vier potten dus, waarvan twee groot genoeg om de epoxy in te mengen.

Ik kreeg het advies om fijn vuurgedroogd zand door de eerste laag te mengen als vulmiddel, als de ondergrond toch wat beschadigd is. We hebben het over 33 jaar oud onbehandeld zandcement ; dat vertoont wel wat slijtage.

Eerst goed schoonmaken uiteraard en ontvetten.

Grote kuilen vooraf vullen met polyesterplamuur en laten drogen.

Daarna de epoxy (met flink wat zand, tot maximaal 1/2 het gewicht van de epoxy afhankelijk hoe slecht de ondergrond is) uitgieten langs de zijkanten, daarna verdelen en het oppervlak 'dicht schrappen' met zweeds mes. Het meegemengde zand vult oneffenheden op.

Door de tweede laag mogen ook een paar bekertjes zand, als antislip. Deze laag met de roller aanbrengen.

Vraag 1 - Klopt allemaal, of mis ik nog iets?

Vraag 2 - Kun je het de tweede keer ook uitgieten en dan met de roller verdelen, of gaat dat niet goed en moet je vanuit de pot en een bakje rollen?

Dit omdat de "potlife" 40 minuten is, en uitgieten de verwerkbaarheid flink verlengt. Liever uitgieten dus, maar een mooi strak resultaat is belangrijker. Dus... uitgieten en rollen, of liever in kleinere porties mengen en dan toch vanuit pot/bakje rollen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Misschien gewoon de gebruiksaanwijzing volgen van de fabrikant ?
 

Cweb

  • #3
Ik weet dat sommige mensen slecht lezen, maar daar ben ik niet één van. Ik zou deze vragen dus niet stellen als het antwoord gewoon in de gebruiksaanwijzing stond. Niet de meest nuttige reaktie dus, met alle respect. :oops:

Maar zo veel detail staat daar helaas niet in (over de roller vraag). En soms heb je wel eens iets, wat je beter erbij of anders kan doen, volgens ervaren klussers. Dat soort tips & trucs was ik dus naar op zoek.

Als niemand ervaring heeft met vloercoatings rollen is het ook best, kom er vast wel uit, maar het wiel opnieuw uitvinden is natuurlijk niet nodig! :cool:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Mijn opmerking was niet nodig geweest wanneer u had vermeld dat de gebruiksaanwijzing heel summier is en u verdere vragen hebt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu