Elektra sleuf dichtmetselen op beperkte diepte?

Kookgroep

  • #1
Geachte stuc-expert,

Ik ben aan het denken over een elektra upgrade van mijn appartement. Daarbij wil ik ook sleuven frezen in een muur waar al mooi spachtelputz op zit. Het gaat erom dat als ik klaar ben met de elektra zaken dat ik het dan ideaal heb voorbereid voor de stucadoor zodat die niet zo lang bezig hoefd te zijn en dat het dan ook weining kost.

Optie 1:

Dus waar ik aan dacht is om te sleuf dicht te smeren op een beperkte diepte zodat er enkel nog 1 a 1.5 mm spachtelputz op gedaan hoeft te worden. De stucadoor maakt het dan weer gelijkmatig met de rest van de muur. Waar ik in dat geval nog advies bij nodig heb is hoe ik gelijkmatig op een beperkte diepte mortel of roodband aan moet brengen. Met name hoe hou je de randjes goed vrij van dat spul?

Optie 2:

Een andere mogelijkheid is om de mortel of roodband meteen gelijkmatig met de muur te maken. Daarna op een een of andere manier wegschuren (inclusief spachteputz aan weerzijden van de sleuf) zodat het pakweg 1.5 mm dieper ligt. Welk gereedschap zou geschikt zijn voor zo'n taak?

Ik ben ook benieuwd of er nog andere manieren zijn waarmee het nog beter gaat.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Ik zal u gelijk uit een droom helpen.
Spachtelputz is niet onzichtbaar te repareren.
Dus als u sleuven in een muur gaat maken met spachtelputz zul je,als je de muur mooi wilt hebben de hele muur opnieuw moeten doen.
Dus dan sleuven 1 maal dichtzetten vlak met de voorzijde.
De gehele wand overzetten.
Daarna spachtelputz aanbrengen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu