Electriciteitsmeters

Astrotec

  • #1
In een pand zit een aparte meter voor 1 fase en een meter voor 3 fasen stroom. Beiden van Essent. Elk weer met een eigen groepenkast. Om praktische redenen zou ik de 1-fase meter willen (laten) verwijderen.

Zijn deze 2 aparte meters noodzakelijk (of vereist door de leverancier) of kan het ook alleen een 3-fasen meter zijn ? Het is mij duidelijk dat bij wijziging van de meter de groepenkast(en) ook moeten worden aangepast.

Van Essent krijg ik op deze vraag geen antwoord. Misschien kan iemand hier iets over zeggen.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Wat voor pand gaat het om? In een normaal woonhuis lijkt het me sterk dat Essent je kan verplichten 2 hoofdaansluitingen (meters) te handhaven.
 

Astrotec

  • #3
Het is een bedrijfspand dat - mogelijk - voor een deel tot woonhuis wordt omgebouwd.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Voor het overige deel is het wellicht handig de tweede aansluiting te handhaven. Laten verwijderen kost natuurlijk ook geld. Voor een woonhuis volstaat één 3 fase meter in ieder geval.
 

Roberthino

  • #5
Als je om praktische redenen 1 KWh-meter handiger vindt kan je als pandeigenaar of huurder altijd 1 aansluiting laten verwijderen.

De kabel en aansluitkast met kwh-meter zullen worden verwijdert en dan is het aan je eigen om een verbinding te maken met de ander aansluiting.

Het is wel zo dat alleen diegene die het leveringscontract heeft de aansluiting kan laten verwijderen (pandeigenaar of huurder).

Let ook op bij de aanvraag dat je vermeld dat de aansluiting verwijdert moet worden en niet alleen de stroomlevering want anders worden alleen de zekeringen en kwh-meter verwijdert maar blijft er wel spanning op de aansluitkabel staan en blijf je hier ook gebruiksrechten over betalen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu