Edy W817 stuurprogramma probleem

CdePaus

  • #1
Hoi,

Ik heb een Edy W817 wasmachine van 2½ jaar oud. Deze gebruik ik voor gemiddeld 2 tot 3 draaien per week. Tot voor kort werkte het ding prima, als ik wilde kon ik non-stop wassen. Maar nu kan dat niet meer.

Als ik twee draaien kort na elkaar doe, loopt het programma vast. Eerst bleef het steeds op 9 minuten haken (vlak voor centrifugeren) en vorig weekend bleef het ineens op 42 minuten staan (begin van spoelprogramma). Omdat het een volautomatische 1-knopsmachine is, kan ik niet de klok doordraaien.

Volgens Edy is het stuurprogramma de boosdoener en gaat dat, mits ik de bon nog heb, al gauw 150 euro kosten. Maar als de besturing inderdaad kapot is, dan zou het ding toch altijd kuren moeten hebben? Ik heb dit weekend zonder problemen 3 draaien gedaan maar dan wel met minimaal 6 tot 12 uur er tussen zodat de machine volledig is afgekoeld.

Meestal is dit afdoende maar wanneer alles wat op bed ligt gewassen moet worden, moet ik in 2 dagen tijd 7 draaien was doen en dat red ik niet met zoveel tijd er tussen. Weet iemand of het inderdaad een computerprobleem is en of hier een betaalbare oplossing voor is?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Vermoedelijk heeft uw pomp een probleem, hetzij iets in de pompkamer, hetzij iets in de slangen wat de afvoer blokkeert, hetzij gewoon slijtage en ruimte in de pompas.
 

CdePaus

  • #3
Nee, de pomp is prima. Het apparaat pompt zonder problemen en het water wordt ook netjes afgevoerd. Het is echt het (computer)prograama wat vastloopt...
 

Co de Witgoedman

  • #4
Dan weet ik verder geen andere oplossing dan een nieuwe stuurunit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu