Easyclick

Wouterpb

  • #1
Ik heb een wastafelmengkraan gekocht van een bekend merk dat ik denk ik niet mag noemen. Nu blijken de waterslangen een "easyclick" systeem te hebben en ik heb 12mm pijpen uit de muur.

Het systeem schijnt in stopkraantjes te passen van hetzelfde merk maar die moeten in de muur komen en ik heb dus 12mm pijpen uit de muur.

Ik heb de easy click koppeling in een 10mm knel gestopt en dat past aardig maar heeft denk ik een fractie meer speling dan een 10mm pijp. Ik denk dat het goed kan knellen maar wil de easy click koppeling niet vernielen zonder dat ik dat zeker weet.

De vraag is dus of dat gewoon kan of dat er koppelingen te krijgen zijn hiervoor (heb ze nog niet kunnen vinden) naar knel 12mm.

Alvast bedankt.

Wouter.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Ik weet niet welk bekend merk je bedoelt, maar als er aan de aansluitslangen van de kraan chromen aansluitbussen zitten van 10 mm, dan kun je die gewoon knellen met een knelknie 12x10 mm.
 

Wouterpb

  • #3
Elke kraan heeft chromen bussen aan de slangen toch?

Deze wijken iets af en heten dan easy click (HansG). Ze hebben eerst een stuk van ongeveer 10mm en daarachter een fractie smaller stuk. Je schijnt ze in bepaalde stopkraantjes te kunnen klikken.

Het dikste deel lijkt geknelt te kunnen worden in een 10mm knelbus maar ik ben niet zeker of dat de bedoeling is als alternatief voor "klikken".

Wouter.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het dikste gedeelte kan gewoon gekneld worden.
 

Wouterpb

  • #5
OK, dat wilde ik zeker weten.

Bedankt.

Wouter.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Elke kraan heeft chromen bussen aan de slangen toch?
Nee hoor er zijn ook kranen waar op de slangen een aansluit wartel aan zit, en ook waar alleen ghromen buisjes aanzitten. :wink:
 

Wouterpb

  • #7
Dat is waar ja, direct knelkoppelingen aan de slangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu