Drukverlies Atag Enigma

Danielle21nl

  • #1
Wij wonen nu 3,5 jaar in ons huidige huis. Er hing een redelijk nieuwe Atag Enigma welke het prima deed. We hebben hier en daar een radiator vervangen en het eerste jaar ging het goed. Sinds 2,5 jaar hebben we steeds meer problemen met de druk. Vorige winter bleek er een aansluiting in de kelder te lekken en is deze gemaakt. Maar helaas het probleem blijft. De afgelopen dagen was het zo erg dat we dagelijks de ketel moesten bijvullen. Er is al een onderhoudsmonteur bij geweest voor de ketel en die kan niets vinden, conclusie ergens een lek..... Wat ik alleen zo gek vind, gister avond toen ik naar bed ging stond de druk op 2.0. Vervolgens is de ketel uitgegaan en bij het opstaan was de duk nog maar 0.7, kortom nog wel warmwater maar geen warm huis..... Voordat we ons een hoop ellende op de hals gaan halen, heeft iemand nog een brilliant idee???????
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat ik wel meer lees op dit Forum dat er lekkagewater via da afvoer van het condenswater loopt.
Dit zie je dan niet.
Je kan daar even is iets onder zetten dan zie je vanzelf als het veel water is dat er toch iets in de ketel defect is.
*wgb*
 

Piet48

  • #3
Zeer zeker het drukvat (rood) stuk, maar als dat zo is dan had die monteur dat ook moeten constateren.
Als je nu bijvuld en de drukmeter loopt snel op dan is het zeker het drukvat.
Snel betekend veel sneller als normaal een emmer water vullen.

Gr. Piet
 

StefanD

  • #4
Misschien is je expansievat kapot? Dit gebeurt dan:
- Je vult je cv bij tot 2 bar
- Als de CV gaat stoken zet het water uit. Normaal vangt het expansievat dit op, maar nu stroomt er water weg door het overstortventiel (normaal komt daar nooit water uit, dus dat kun je controleren)
- Als je de CV uit zet zal het water weer afkoelen en daardoor daalt de druk tot duidelijk beneden de 2 bar.

Iets anders wat je kunt doen: als er bij de CV afsluiters op de aan- en retourleiding zitten, draai die dan dicht als je de CV hebt uitgezet. Draai ze 's ochtends weer open en kijk of de druk gedaald is. Is de druk weer aanmerkelijk gedaald, dan zit er ergens een lek in de leidingen of radiatoren. Is de druk niet gedaald (terwijl dat op alle andere dagen wel zo is), dan zit er blijkbaar een lek in de ketel.
 

Danielle21nl

  • #5
Vanmorgen ketel gevuld tot 2.6, na automatisch ontluchten 2.2, ketel is hele dag aangeweest nu 1.1! Om gek van te worden!
 

Danielle21nl

  • #6
Manlief heeft hem net weer bijgevuld, er staat aardig wat waterdruk op de vulkraan maar binnen tien tellen vullen was de druk terug op 2.3
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #7
Advies dan om expansievat te controleren (voordruk te meten ) en na te gaan of het vat groot genoeg is voor de installatie.

installatie in koudetoestand moet je eigenlijk nooit hoger vullen dan 1,2 a 1,5 Bar max (vanuitgaand dat de ketel op hoogste verdieping staat). te veel vullen zorgt ervoor dat de expansie vat al voordat het water opgewarmd is ,al helemaal vol zit en dus geen expansie ruimte meer beschikbaar is , waardoor het overstort van de ketel opent , en die blijven dan meestal wel lekken daarna.
 

Danielle21nl

  • #8
Dinsdag is inderdaad het expansievat vervangen, gister ketel weer bij moeten vullen (tot 1.8) druk is nu weer 1.3...... Tocgh een lek misschien in de leidingen door krimpen en uitzetten??
 

Piet48

  • #9
Druk bij een warme installatie 1,8 en koud 1,3 is normaal tenminste als dat ook bij het vullen gisteren warm en het controleren van de druk vanmorgen koud het geval was.
Voorlopig even afkijken.

Gr.Piet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu