Droogtrommel werkt niet in combinatie met ETA Kombiregelaar

Pouwel

  • #1
Onlangs hebben we een nieuwe droogtrommel aangeschaft. Met de oude maakte ik, in combinatie met de wasmachine, gebruik van de ETA Kombiregelaar. De droger werd dan door deze regelaar d.m.v. een stroomonderbreking (denk ik dan) tijdelijk stopgezet als de wasmachine ging verwarmen. Zodoende kunnen beide apparaten op 1 stroomgroep gelijktijdig werken.
Echter, met de nieuwe droogtrommel lukt dit niet. Als de wasmachine gaat verwarmen wordt de droogtrommel wel uitgeschakeld, maar schakelt na de stroomonderbreking niet meer vanzelf aan. Hij blijft uit, totdat je zelf weer op het 'start'-knopje hebt gedrukt. Hij gaat dus niet weer vanzelf verder, zoals we met de oude droger waren gewend. Hoe kan ik dit oplossen, zonder een extra groep te moeten gebruiken voor de droger. Beiden zijn ruim 2000 Watt, net te veel voor 1 groep.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is een bekend probleem bij moderne droogtrommels. De elektronische besturing onthoudt (nadat de spanning ervan af is geweest) niet dat je het startknopje ingedrukt had.

Kun je alleen oplossen door er een was/droog schakelaar voor in de plaats te zetten. Dus zodanig schakelen dat alleen de wasmachine of alleen de droger kan werken. Of die 'kombiregelaar' ertussen laten zitten maar de droger niet aanzetten als de wasmachine aan staat.

De beste oplossing is toch echt: wandcontactdoos + kabel + groep erbij (laten) maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu