Droger Zanker ZTW0028 maakt lawaai.

Jacovrie

  • #1
Wij hebben een condensdroger merk en uitvoering Zanker Thermat K-SE en type ZTW0028. Prodnr. 916252252 met F.nr. 038/8784.

Probleem is dat de droger een hevig piepend/snerpend lawaai maakt wanneer de trommel een bepaalde kant op draait. Bij andere kant opdraaien geen probleem. Ik heb dit probleem al eens gelocaliseerd en kwam uit bij het lager van de motor aan de kant waarop ook de fan zit.

Heb deze toen met siliconenspray ingespoten en daarna een hele tijd geen last meer van gehad. Nu echter in alle hevigheid terug. Voor mij is het echter niet duidelijk hoe ik dit lager er af kan halen en vervangen.

Ben bang dat de kunststof fan kapot gaat, want die zit ervoor op de as vast. Kan iemand mij duidelijk maken hoe ik bij deze machine het lager van de as van de motor kan krijgen?

Andere vraag is of ik deze machine op z'n kant kan leggen om de motor er uit te halen. Tot voor kort zette ik de machine scheef en kwam dan via de onderkant bij de motor. Was echter een heel gedoe, wat ik nu vanwege knieproblemen niet meer kan.

Alvast bedankt.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Joh, dat is al een oudje. Zo te zien uit 1988.....

Helaas, aandrijfmotor en ventilator zijn één geheel en als zodanig dus niet los te koop.
Onderdelen van deze droger zijn bijna niet meer leverbaar, 90 procent is er al niet meer..
En ja, je kunt hem op zij kant leggen, geen probleem.

Lager maar weer goed inspuiten is de enige oplossing :cry:
 

Jacovrie

  • #3
Dank voor je reactie Co.

Je had het bijna goed, droger is van 1989 en heeft voor de rest (nog) geen problemen opgeleverd. Heb alleen de deur een keer opengehaald, omdat er nogal wat stof in zat.

Zal het lager weer inspuiten, maar ik denk dat deze nu toch bijna de geest geeft. Wellicht kan ik nog ergens een een motor op de kop tikken, want de machine is het nog wel waard.

We hebben overigens ook nog een AEG Turnamat wasmachine en die is nog veel ouder. Volgens mij werden de machines vroeger toch van beter materiaal gemaakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu