Droger siemens siwatherm IQ 66 start niet

M.j.rog

  • #1
Droger siemens siwatherm IQ 66 start niet

Sinds vandaag start onze wasdroger siemens siwatherm IQ 66 niet. Open gehaald. Zat wel rond de as een veter van trainingsbroek/zwembroek. Deze helemaal eruit gepeuterd maar geen oplossing. Verder op het oog alles oke, behalve dat er veel stof in zat. Helemaal schoongezogen. Niets doen. Blijkbaar was veter niet het probleem maar wat dan wel? Bovenkant, achterkant, deur eraf: niets vreemds te zien. Snaren er nog netjes op. Iemand idee?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Meet het deurslot eens door.
 

M.j.rog

  • #3
Dank voor je snelle hulp! Ik had zelf enige twijfel of het het deurslot was aangezien hij er wel op reageert als de deur open of dicht is (wanneer deur open is verdwijnt de tijd en komt vervolgens weer terug als de deur gesloten wordt). Denk je toch dat dat het probleem kan zijn?

Doormeten zal je me even mee moeten helpen. Ik heb een tester maar waar kan ik het slot doormeten? Ik heb al de deur eruit gehaald en het paneel erachter losgemaakt maar kom er zo nog niet bij. Of kan ik het wellicht doormeten bij de computer rechtsboven in het apparaat?

Nogmaals bedankt voor je hulp!

Ps: wat ik nog kan aangeven is dat rechtsonder de tijd het knipperende ledje ook werkt (geeft aan dat hij wel aanstaat maar op dat moment in stilstand is bijvoorbeeld tussen het naar links en rechtsdraaien. Moet ook bij start gaan knipperen maar dan moet het uitgaan en de trommel gaan draaien). Wellicht helpt het sneller een diagnose te stellen...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Sinds vandaag start onze wasdroger siemens siwatherm IQ 66 niet.
De machine doet dus toch wel iets :?
Dan zal het deurslot wel in orde zijn.

Wordt de droger wel warm of draait de trommel niet ?
 

M.j.rog

  • #5
Nee, hij wordt niet warm en draait niet. De klok loopt wel (tijd loopt dus terug naar 0)...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu