Draagvermogen verdiepingsvloer

Jaq

  • #1
Hallo klussers,

Ik heb mij aangemeld op dit forum omdat ik met een vraag zit. Ik heb kort geleden een huis gekocht waar in het verleden een dragende muur uitgebroken is. Dit alles met vergunning, e.d. dus als het goed is helemaal volgens de regels uitgevoerd. Nu wil ik op de eerste verdieping tegen een scheidingsmuur twee dossierkasten plaatsen. Deze kasten komen daardoor bijna recht boven de draagbalk te staan. Papier weegt aardig wat dus de kasten konden wel eens erg zwaar worden.

Mijn vraag is de volgende: Denken jullie dat ik deze kasten zonder problemen kan plaatsen of zijn er problemen te verwachten vanwege het hoge gewicht?

Hieronder wat informatie m.b.t de situatie.

- De kasten zijn 80 breed en 50 diep = 0,4m2 per kast.
- Het gewicht per kast wordt ongeveer 250kg
- De vloer bestaat volgens mij uit (deels holle) betonplaten met een gegoten dekvloer.
- De draagbalk is ongeveer 350 cm lang en ligt aan één zijde in de binnenmuur van de spouw en aan de andere zijde op 30cm scheidinsmuur van kalkzandsteen.
- Aan de V-naden in het plafond beneden te zien komen de kasten verspreid over 2-3 platen te staan.

En nog een zelf gemaakt zij aanzicht. Ik hoop dat jullie er een beetje wijs uit kunnen worden. Ik ben niet zo'n Van Gogh in Paint :wink:

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat kunt u het beste door een bouwkundige laten beoordelen, op afstand is niet te zien of e.e.a. volgens de vergunning uitgevoerd is en welke draagkracht de stalen balk en de vloer hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
11
13

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu