Draagbalk

Happy

  • #1
Onze dochter en schoonzoon hebben een bovenwoning. Het is een straat met benedenwoningen en de bovenwoningen hebben ook nog een verdieping er bovenop waar de slaapkamers zich bevinden en een badkamer. En nog een kleine zolder. De onderbuurman (laat het doen door een aannemer) heeft een draagmuur verwijdert en een stalenbalk geplaatst. Nu zijn er bij onze dochter scheurtjes ontstaan. De aannemer is wezen kijken en zegt dat het bij onze dochter niet goed zit bij de draagbalk bij haar keuken. Trouwens dezelfde plek waar de beneden buurman nu de draagmuur heeft weggehaald.. En dat die scheurtjes komen door een fout bij hun eigen draagbalk en het niet is gekomen door de verwijdering van de draagmuur beneden, waar de aannemer mee bezig is. Bij het bovenhuis van onze dochter is vorig jaar een technische rapport opgemaakt. En daar is niks van dit alles naar voren gekomen. De aannemer van de benedenwoning gaf gelijk aan toen hij binnen kwam bij de woning van onze dochter dat het aan hun draagbalk ligt.( die verandering in haar huis zit er al meer dan 15 jaar, onze dochter woont er pas een jaar) Ik vindt het wel knap dat de aannemer het in 1 oogopslag kan zien en de gene die vorig jaar een technische keuring heeft gedaan het niet heeft gezien en vermeld. Is de aannemer zijn eigen aan het indekken of wat? Ik vindt het een rare situatie. Is er iemand die mij hier iets meer over kan vertellen? Alvast bedankt voor de reactie!
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Die aannemer niet zomaar geloven nee. Hebben ze wel vergunning voor deze aanpassing van de constructie?

Ik zou eens een belletje doen naar Bouw en woontoezicht van de gemeente. Of haal er een constructeur bij.

Vervolgens de onderburen schriftelijk in gebreke stellen.
 

Happy

  • #3
Dank je wel voor je reactie! Het is ook dat de scheuren begonnen/ gekomen zijn, nadat hun aan het breken zijn geweest. Het ging ook erg te keer toen ze bezig waren. Er was zelfs een vaas met inhoud ergens vanaf getrild en op de grond gevallen. En nog een paar dingen. Dat is natuurlijk het minst ergste. Maar dat er nu scheuren komen die er voor die tijd niet zaten is wel een dingetje.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Je moet idd je onderburen in gebreke stellen. Dat zij de werkzaamheden hebben uitbesteed aan aannemer pietje doet er voor jou niet toe. Vraag om een bouwstop.
 

Happy

  • #5
Dank je wel voor je reactie. Ik ga het doorgeven aan mijn dochter. De aannemer had ook gezegd als ik dit had geweten was ik er niet aan begonnen. Een beetje late constatering. Had zich misschien eerst beter moeten verdiepen in de situatie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu