Douchekop lekt nadat ik bad/keuken kraan heb gebruikt.

Michel1979

  • #1
Altijd als ik mijn keuken of badkamer kraan gebruik begint de douckekop te lekken. Dit gebeurd pas nadat ik de keuken of badkamer kraan weer heb dicht gedaan en niet tijdens. Als ik de kraan vaker achter elkaar open en dicht doe, begint de douchekop alleen maar meer te lekken. Het lijkt er zelfs op dat de douche gewoon aangaat, want je hoort ook het geluid alsof hij aangaat. Ik moet dan de knop van de douche nog dichter doen (terwijl hij al helemaal dicht zit en niet verder kan) om het te laten stoppen. Soms wel een paar keer.

Nu heb ik als advies gehad om het keramische deel van de knoppen te vervangen of om een nieuwe te kopen. Hij zegt namelijk dat dit door kalk komt.

Ik wil graag weten of dit echt de oplossing is en of dit ook echt de reden is van het lekken.

Ik hoor graag van jullie
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Vernieuw de keramische kraankop(pen).
Het beste is ze allebei te vervangen.
 

Michel1979

  • #3
Dank je wel voor je reactie. Is het vervangen van de keramische kraankoppen makkelijk om te doen?

Dus het kopen van een hele nieuwe Grohe is ook een oplossing?

Kan je mij ook vertellen hoe dit problem ontstaat?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
U kunt de knoppen van de kraan eraf halen, dan ziet u een messing gedeelte met een zeskant, die moet u er uit draaien en vervangen, er zit een rode en een blauwe ring op, rood is warm en blauw is koud water.
Vaak moet er enig geweld gebruikt worden om de messing stukken eruit te draaien, gebruik een bahco of liever nog een ringsleutel.
De hele kraan vervangen kan ook, meet dan de hart op hart afstand van de kraan voor u een nieuwe koopt.
 

Michel1979

  • #5
Dank je wel Jan. Kan je mij ook vertellen hoe dit problem ontstaat? Want als ik een nieuwe kraan koop krijg ik dan weer hetzelfde problem?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Kan door slijtage ontstaan, is niets aan te doen, de keramische schijfjes zijn niet te vervangen.
Er zijn trouwens ook kraankoppen met kraanleertje te koop, die passen in elke gangbare kraan, maar die zijn ook onderhevig aan slijtage, het hoort allemaal bij normaal onderhoud.
 

Combiketel

  • #7
Ik zou naast de kraankoppen ook de inlaatcombinatie van de cv ketel vervangen. Waarschijnlijk is hier de beveilinging van stuk. Door warm water te pakken zet het water in de leiding uit. Nadat de kraan dicht wordt gezet moet de leiidng deze "overdruk" kwijt. Normaliter voert de inlaatcombinatie dit af. Als dat niet meer gebeurd wordt het het zwakste punt in de installatie. In jou geval drukt hij dus de kraandelen van de douchekraan open.

Nieuwe kraankoppen zal zeker even helpen, maar je neemt er niet de oorzaak mee weg !
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu