Douchekop IN het plafond verwerken

Miez

  • #1
Ik heb zojuist een regendouche aangeschaft, en zit er een tijdje aan te denken deze IN het plafond te verwerken, zodat ie vlak met het gipsplaatplafond komt.
Rondom zou ik hem kunnen afkitten, maar...is dat verstandig om zoiets te doen?
Ik weet niet of het wel eens voor zou komen dat de douchekop misschien er wel eens uit gehaald zou moeten worden, voor bijvoorbeeld reinigen (hoewel de fabrikant zegt dat zijn 'rubit'-methode goed werkt door het kalk handmatig van de rubberen nozzles af te wrijven, de kop zelf kun je niet uit elkaar halen :wink: ).

Iemand die nog argumenten heeft om het NIET te doen, en de kop via het bijgeleverde pijpje iets onder het plafond te monteren?

Of moet ik een ander soort pafond aanbrengen (er is nu nog niets... :shock: )

Ik wil mijn douchecel zo strak mogelijk maken, niets geen leidingen in het zicht, geen doucheslang. Ga tevens een inbouwthermostaat in de muur wegwerken.



Deze komt dus in de muur, en hiermee heb ik eigenlijk een 2e vraag. De leidingen mogen niet gesoldeerd worden, dus ik neem aan dat er dan knelknoppelingen op komen moeten. Wat is in dit geval nou het beste om de schroefverbindingen te maken, teflon tape, of hennep met kit?? Het komt in de muur dus ik kom er later niet echt meer bij...
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Persoonlijk zou ik hem toch aan het bijbehorende pijpje uit het plafond laten komen, dat kijkt opties ook mooier.

Wat de waterleidingen betreft aan het inbouw gedeelte, die worden met zogenaamde punt stukken in het inbouw gedeelte verbonden.
Gebruik geen knelkoppelingen, maar soldeer de puntstukken aan de koperen leiding.
Gebruik ook hennep met fitters kit om de puntstukken te bevestigen.
 

Miez

  • #3
In de manual staat dat de leidingen er niet aangesoldeerd kunnen worden, dus ik dacht dat dat dan ook zou gelden voor die puntstukken. Maar nog eens op de site van de fabrikant naar aanwijzingen gezocht, en op deze afbeelding staan toch echt soldeerkoppelingen...dus dan zou het wel goed zijn.



Misschien dat ik even kijk en de inwendige onderdelen er uitschroef, zoals de terugslagkleppen ed, dan kunnen die in elk geval niet smelten oid...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Soldeer de puntstukken eerst aan een stuk koperen pijp, draai ze in de kraan en leg dan de leidingen verder aan.
Solderen met de puntstukken in de kraan zou ik niet doen i.v.m. de warmteontwikkeling.
 

Miez

  • #5
Ja, dat kan ik inderdaad ook nog doen, dat is beter dan dat ding uitelkaar te gaan schroeven...

Bedankt voor het advies Jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu