Doorgang in muur jongenskamer maken

Stijntje van Antwerpen

  • #1
Ik heb twee kamers ter beschikking die elk te betreden zijn door een deur. Ik zou graag van de ene kamer een doorgang naar de andere kamer maken.

De doorgang of gat moet niet zo groot zijn als een deuropening mar wel genoeg om er door te kunnen. Bukken zal daar geen probleem zijn.

Het zou de bedoeling zijn om de ene kamer wat af te zonderen zodat je eerste door de eerste kamer moet om dan naar tweede te kunnen. Ik heb al zitten denken om het gat te maken met een steunbalk.

Maar ik als 15jarige heb nog niet zoveel ervaring als jullie, dus hoe begin ik hier het beste aan?

Stijn

PS de kamers zijn op de tweede verdieping. Een verdieping hoger is nog een zolder die bewoond is door mijn broer.
 

Marnix

  • #2
Als 15 jarige zou ik als eerste adviseren om alles in overleg te doen met iemand die uiteindelijk de verantwoording kan en mag nemen (ouders). Iemand die op dit forum antwoord zal geven kun en mag je niet zien als iemand die deze verantwoording kan / mag / zal dragen :!:

Om je vraag een beetje te beantwoorden het volgende:

Je zal eerst te weten moeten komen of de muur een draagmuur is. Ga je zomaar in een draagmuur een opening maken heb je kans op grote schade. Als alles constructief verantwoord is zal men in de regel eerst de ruimte voor de latei of stalen bint uithakken / zagen / slijpen. Nadat de latei of bint goed is bevestigd kan er een doorgang uitgehakt / gezaagd worden.

Is het geen draagmuur dan hoef je niet direct met een bint aan de slag maar baat het niet dan schaad het ook niet, een latei is dan een goede optie.

Om via een forum te beoordelen of de muur een draagmuur is, is erg lastig. je kunt wel wat indicaties krijgen maar deze zijn niet altijd waterdicht. Een belangrijke vraag is dan van welk materiaal de muur is maar das niet alles..........

Hopelijk heb je zo alvast een begin om eventuele plannen op een goede, veilige en verantwoorde manier in overleg en onder toezicht van ouders of anderen die deze verantwoording aan kunnen te realiseren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu