Doffe plekken

Andriesluchies

  • #1
Ik heb het volgende probleem. Heb een nieuw MDF-vensterbankje gemaakt in de woonkamer, heb deze ontvet met ammonia(k) (Wat kan ik daar trouwens het beste voor gebruiken?) en ben deze gaan lakken met een zijdeglans lakje op waterbasis. Direct de 1e keer kreeg ik allemaal donkere vlekken op de vensterbank en strepen van mijn lakrolletje. Ben er daarna nog een paar keer over heen geweest maar krijg die strepen en doffe plekken niet weg. Wat nu?. Verf er weer afstrippen en opnieuw beginnen en waar ben ik in de fout gegaan met dit MDF vensterbankje.
P.S. ongetwijfeld zal ik in herhaling vallen (andere soortgelijke forumonderwerpen) maar alle tips en verklaringen zijn welkom.

Dank je.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ammoniak moet naar het chemischafval depot: er zijn betere en millieuvriendelijker ontvetters, die tot 5 maal beter ontvetten dan ammoniakwater. Helaas noemen we hier geen merken. Kijkt u eens rond op internetsites.


Ik ontvet mdf trouwens niet in de praktijk: licht opschuren, goed stofvrij maken, gronden en aflakken voor lakverf, indien er sauswerk op moet dan gaat er direct een verdunde laag schrobvaste dispersie muurverf op de plaat en wordt deze na droging nogmaals onverdund nagerold.

U bent, schrijft u, met een watergedragen zijdeglans direct gaan rollen, zonder grond(lagen ) toe te passen. U dient MDF 2 maal te gronden. Gebruikt u hiervoor een watergedragen grondverf. Wees daarbij niet zuinig. Daarna licht opschuren ( met scotch-brite / schuurspons ) en aflakken.

U dient het oppervlak dus opnieuw te schuren, stofvrij te maken, van grondverf te voorzien en daarna af te lakken.
 

Andriesluchies

  • #3
Heb het vensterbankje wel eerst gegrondverft uiteraard!.

So, what´s next.

Moet ik de vensterbank eerst helemaal weer kaalmaken en dan opnieuw op het kale MDF beginnen of kan ik de aanwezige (slechte) laklaag opschuren, grondverflaag erover heen knallen en dan aflakken met verf op waterbasis!

Alvast bedankt.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
What's next? Gewoon eerst vermelden dat er al grondverf op zit, ti's voor ons moeilijk ruiken door een beeldscherm.

Dan nu de oplossing: opschuren, stofvrijmaken, nogmaals een laag grondverf erover, deze licht opschuren, alweer stofvrij maken en dan aflakken met de watergedragen zijdeglans.
 

Andriesluchies

  • #5
Bedankt Kees!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu