Div vragen over rubberachtige verf op buitenmuur

Erikr

  • #1
Hoi, dit is mijn eerste bericht hier en er zullen er nog veel volgen. :lol:
Ik woon namelijk in een heel oud huurhuis (1930) wat zeer slecht onderhouden is. En nu wil ik voorzichtig eens proberen zelf e.e.a. op te knappen om dat professionele mensen mij te duur zijn. En nee de eigenaar betaalt niet, maar ik woon dan ook relatief goedkoop.

De eerst vraag dan maar.
Op mijn buitenmuur achter zit/zat een rubberachtige laag verf (wit) van 3 mm dik. Die ooit diende om regen weg te houden denk ik van de bakstenen muur. Met een flinke bui slaat vocht door de muur heen, waardoor het behang en de stuc laag hebben losgelaten.

De buren hebben ook allemaal zoiets, de een witte verf, de ander tropisch hardhout. Het gekke is dat het nergens aan de voorkant van het huizen zit. Alsof 1 kant van het huis beter beschermd moest worden tegen weer en wind.

Afijn, weet iemand wat het is? En wat ik nu kan doen?
Is dat iets wat je zelf kunt doen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Vraagje terug, want je vraag is niet geheel duidelijk:
- Wil je die laag er af halen (en eraf laten;
- Wil je hem opknappen;
- Of vervangen door een nieuwe laag of juist iets anders?

Ik ben overigens zelf geen verfspecialist, daar moet het échte antwoord van komen... :wink:
 

Erikr

  • #3
Ik ga ervan uit dat de laag zo slecht is. Hij is ook gedeeltelijk afgebladderd. Dat ik hem helemaal wil verwijderen en door iets nieuws wil vervangen, hetzij waterdicht of ademend. Overigens net even gekeken wat nu voelt het weer hard aan. Ik weet zeker dat het ooit zacht en rubberachtig was. Net even geklopt op de muur waar het doorsloeg en daar klink het hol :?: maar lager weer niet.

Misschien dat het water erachter is gekomen en daardoor de kans kreeg door de muur te dringen. Sorry voor het rommelige verhaal. Ik heet nu eenmaal geen Nico en dit is voor mij ook de eerste keer dat ik ga cq probeer te klussen.
Ik hoop dat julie er toch nog iets van snappen :)
 

Erikr

  • #4
Helaas geen digi fototoestel of webcam. :oops:
Zal eens kijken of er ergens een kan lenen. Maar ga er niet speciaal een voor kopen.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #5
Het zal wel de westkant van de woning zijn vermoed ik. Ik zie geen probleem om te overschilderen indien goed voorbereid en waterdicht en ademend af te werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu