Dikte regelwerk voorzetwand

Nico1984

  • #1
Goedendag allemaal,

Graag wil ik onze slaapkamer een voorzetwand maken op de betonnen tussenmuur met de buren. Dit moet uiteindelijk een houten beschilderde wand worden beplaat met 18 mm dik en met een bepaald raster als 'decoratieve' achterwand'. zoiets als onderstaand plaatje. Daarbij wil ik uitgaan van 60 cm platen verticaal geplaatst waarbij ik over de naden de houten 18 mm strips plaats horizontaal en verticaal om het raster te creëren.
SimPanel - Shaker style wood wall panels — Panel Inc. Limited Acoustic and  Wood Wall Panels

Omdat we ook wat stopcontacten willen verplaatsen is dit meteen een fijne manier om alles om te leiden en de voorzetwand iets verder naar voren te zetten en holle wand dozen toe te passen. En ik kan de wand tevens nog extra isoleren.

Welke maat regelwerk raden jullie aan voor de balken waarop ik het plaatwerk ga bevestigen, zodat ik ook goed uitkom met de holle wand dozen? is 22 mm diepte genoeg? incl de 18 mm plaat kom ik dan op 40 mm holle wand dozen uit of zouden jullie toch een andere maat aanraden, zodat ik grotere holle wand dozen kan toepassen.

En daarnaast het regelwerk gewoon met slagpluggen bevestigen in de betonnen wand?

Ik verneem het graag, dank je wel!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Is één van de doelen van de wand geluidsisolatie? Hou dan de wand los van het beton erachter. En kies dan ook de juiste isolatie.

40mm dozen zijn best ondiep, als je veel draden wilt doorlussen. Als het alleen eindpunten zijn, is dat prima.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu