Dikte glaswol gordingen

Neburbeer

  • #1
Goedemorgen,
Ik ben van plan mijn zolder te isoleren, al het sloop werk is gedaan en kan overal bij. Afstand tussen dak en gording is 17 cm.
nu lees ik veel verschillende verhalen over de dikte van het te kiezen isolatie (glaswol) in deze situatie. Bouwmarkt enkel 16cm rd van 4.0. Met zilverfolie.
ik twijvel tussen 16 cm dik 17 cm of 18/18,5 cm
Knauf naturoll 035 heeft een maat van 18,5cm dit scheelt geld tov de naturoll 032. En de rd waarde verschilt nauwelijks.
Dit allemaal in combinatie met dampremmende folie, kit en PuR.

Mijn gevoel zegt 18 cm maar kan 18,5 cm dan ook of wordt het dan te propperig? Hoop dat jullie wat meer helderheid kunnen geven in de dikte van glaswol met 17cm gordingen.
Groeten
 

Neburbeer

  • #2
Ps laten we daar aan toevoegen dat ik de rollen van 16cm heb liggen jaar geleden voor aantrekkelijke prijzen heb gekocht van ISOVER 18 rollen.

de grootste besparing is immers het deel van 0 rd naar 2,5 rd. Alles daarboven stijgt lang niet zo hard meer, de stap van 4 naar 5 is misschien in besparing wel erg klein.
Als je dan in rekening neemt dat ik deze rollen niet verkocht krijg.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Ik zou eerst de 16 cm rollen plaatsen, en dan nog 2 cm PIR platen (met alu cachering) er tegenaan plaatsen om uit te vullen.

Dan heb je én
- een hogere isolatiewaarde én
- meteen een dampdichte afwerking aan de warme zijde én
- geen hoogteverschil én
- je oude rollen opgewerkt
 
  • Like
Waarderingen: Neburbeer

Neburbeer

  • #4
Dat is zeker een goeie optie bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu