Demontage bovenplaat AEG Lavamat

Pdl

  • #1
Hallo,
Ik wil proberen de zeepbak van een AEG OKO Lavamat 72627 update te vervangen of (liever) indien mogelijk te repareren (klikkend geluid achter zeeplade, foutmelding CE)
Hij is al eens keer gerepareerd door een pro (toen ik niet thuis was waardoor ik niet gezien heb hoe en wat)
Dit is de eerste keer dat ik deze machine zelf open maak.
Om bij het zeepbakmechaniek te komen, moet ik de bovenplaat verwijderen. De beide schroeven aan achterzijde heb ik verwijderd maar de plaat zit aan de voorzijde nog steeds vast. Waarschijnlijk een klik- of schuifsysteem (of toch schroeven?) Kan iemand mij vertellen hoe ik de bovenplaat zonder schade verwijder? Het schijnt dat een kind de was kan doen maar ik ben er (nog) niet achter hoe :lol:
Hartelijk dank
Peter
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Naar voren of naar achter schuiven en voorzichtig optillen, er zitten plastic houdertjes waar het deksel overheen schuift..
 

Henny

  • #3
Deze deksels kunnen behoorlijk vergrendeld zitten! (aan de voorzijde)

Probeer de achterzijde iets op te tillen en door de deksel enigszins heen en weer te schuiven, deze verder naar achteren te trekken.
 

Pdl

  • #4
Heren,
Hartelijk dank. Inderdaad met een beetje optillen en van links naar rechts wringen is het reletief gemakkelijk gelukt.

Ik heb nu het handeltje open liggen en zag dat 2 van de 3 radertjes op sommige plaatsen een tandje missen. Ik vermoed dat ie daarom bleef hangen. Ik heb het handeltje een beetje schoon gemaakt en opnieuw goed op de plaats gedrukt. Straks als ik thuis kom maar eens proberen of het geholpen heeft.
Weten jullie (of iemand anders) of het mogelijk is deze radertjes los te kopen zodat ik niet een hele unit hoef te kopen (80-90 euro)?
Peter
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu