De multimediahoek: hoe te handelen?

Tompie100

  • #1
Ha allen,

Vraag: zit in een flinke verbouwing, waarbij de vloer eruit ligt en ik op korte termijn moet besluiten waar het leidingwerk onder de vloer komt te liggen.

Het leek mij wel een gaaf idee om in de woonkamer mijn tv geheel kabel-en kastloos aan de muur te hangen. Gewoon een dikke kabelbuis via de muur omlaag, onder de vloer en tegenover de tv via de muur naar boven, naar een multimedia-kastje o.i.d. naast de bank. Twee HDMI-kabels, een data-UTP kabel, en dan zou ik er wel moeten zijn dacht ik zo.

Dacht ik. Want de TV moet ook gewoon ergens stroom vandaan halen natuurlijk. Hierbij kan ik volgens mij twee dingen doen:

1)Een enkele WCD recht achter de TV ophangen, en daar het apparaatsnoer inhangen. Weet niet of dat heel mooi wordt, omdat de tv ook kan draaien en de WCD dan misschien wel zichtbaar wordt..

2)Naast de HDMI en UTP ook een stroomkabel onder de vloer trekken. Wat denken jullie dat handig is hier? Ik vond online al dat verlengde(10m) C13-snoeren gewoon te koop zijn, maar werkt dit een beetje? Of is er nog een andere manier om dit op te lossen?

Dank voor het meedenken!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Beste gewoon een wcd achter de tv. Als die in het midden zit, en je bind het restant kabel netjes op, valt het nauwelijks op. Je wil ook niet aan de stekker van de tv gaan rommelen.

Hoe lang gaat die kabelbuis worden? Hoe krijg je daar je kabels doorheen?
 

Tompie100

  • #3
Dank voor je reactie! Verwacht niet dat het gerommel wordt, omdat we het huidige C13 snoer (1 meter) gewoon vervangen voor een langere (7 o.i.d.)..

De kabelbuis gaat ca 5 meter (1 naar beneden, 3,5 naar achter en 0,5 naar boven. Dacht gewoon een 125mm pvc te gebruiken en het hele zooitje in één keer met trekveer doorhalen..
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Controleer dan wel of de garantie niet vervalt.

Ik denk dat het verstandig is de bochten in het PVC met 2x45° uit te voeren. Maar verder geen ervaring mee. Dus misschien kan nog iemand anders wat nuttigs zeggen.

Hoe ga je de 125mm buis in de muur krijgen? Hoe dik en waarvan is die muur?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu