Dampremmende folie op vloer ipv tegen isolatie

Zwjanehals

  • #1
Beste mensen,

Mss een stomme vraag, maar toch. Ik ben bezig met het isoleen van mijn schuine dak. Bedoeling was isolatie tegen dakbeschot en daarna dampremmende folie om vervolgens alles met gips af te werken. Van buiten naar binnen: pannen, beschot, isolatie, folie, gips.

Nu vind ik het spannen van de folie en het goed aftapen / kitten van de naden een enorm priegel werk. Is het niet mogelijk om die folie over de houten zoldervloer te spannen? Onder de vloer zitten weer direct de gipsen plafonds.

Het lijkt me een stuk makkelijker; het warme vocht komt niet op de zolder (behoudens het luik van de kanteltrap); en we doen niks op de zolder behalve dozen opbergen. En de CV hangt daar.

Of is dit een slecht idee? (Houtrot oid?)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Interessante vraag.
Ik zie niet zoveel verschil PE op de vloer of voor de balken langs. Ook op de vloer moet je ervoor zorgen dat de aansluiting voldoende dicht is.

Als ik op een houten laag van 22 mm een PE 0,2 dik damprem leg, dan 3000 mm lucht, een gipsplaat en 100 mm glaswol invoer komen er geen problemen.
Dat luik zal je heel goed dicht moeten maken. Als daar lucht lekt dan verzameld zich dat in de glaswol boven het luik.
Ik vraag me af of je nog muren op zolder hebt. Of zoals in mijn geval er staat een schoorsteen op die zou je ook helmaal moet inpakken.

Maar waarom niet zoals het hoort. Mocht je later van idee veranderen kan je de goeie kant op. Moet je het verbeteren, gips platen slopen, een damprem aanbrengen enz.. Of een damprem en een nieuwe laag gips.
 

Geus

  • #3
Kan dat op termijn geen problemen geven voor de vloer? Veel vocht zal daar niet bij komen, maar wat er aan vocht bijkomt, kan slecht weg, lijkt mij. Zit er een badkamer onder die vloer?
 

Zwjanehals

  • #4
Ja, badkamer, washok en 2 slaapkamers.
 

Geus

  • #5
Ik ben geen expert. Maar als er volgens mij in je badkamerplafond maar een klein kiertje of gaatje ontstaat, waardoor warme damp naar boven gaat, dan heb je een probleem. Dan komt er vocht bij je vloer, wat niet weg kan. Ik kan het mis hebben, dus ben ook benieuwd naar de mening van de experts.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Zo'n gaatje in de damprem is voor het hout van de vloer niet zo belangrijk. De temperatuur van die vloer is blijft hoog genoeg om vocht niet te laten condenseren.
De meeste zolders hebben twee muren dat zou ik graag willen weten.
 

Geus

  • #7
Het zou mij theoretisch gezien logischer lijken dat als je een damprem aanbrengt op een houten verdiepingsvloer, dat je dat onder de planken doet en niet erop. Maar wie ben ik? :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu