Dakkapel ramen verwijderen

Mkkl

  • #1
Ik kan moeilijk bij mijn dakkapel op de tweede verdieping komen en die heeft nodig een verfbeurt nodig. Het zou handig zijn als ik de ramen (+ kozijn) tijdelijk uit het kozijn kan halen zodat ik er beter bij kan. Kunnen jullie aanraden wat de beste manier is om het raam uit het kozijn te halen? Of de pennen uit de scharnieren tikken met een schroevendraaier en hamer? Of de schroeven uit de scharnierplaten halen aan de raamkant of de schroeven uit de scharnieren halen aan de kozijn kant? Of raden jullie aan om het allemaal te laten zitten en toch op een of andere manier van buitenaf te proberen. De scharnieren zien er als volgt uit.

WhatsApp Image 2023-09-13 at 19.32.46.jpeg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Volgens mij zit die pin vast, die optie kan dan niet.

Schroeven uit de kozijnkant zou mijn voorkeur hebben. Handig om met twee personen te doen, want en klein foutje en de boel ligt beneden.

Houd het wel veilig.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Die pin kan eruit. Maar de schroeven uit het hout draaien is idd eenvoudiger, ook bij het terugplaatsen. Zorg dat je een paar glaszuigers op het glas zet om het raam naar binnen te tillen. Dat tilt makkelijker en is beter te sturen.
 

Mkkl

  • #4
Super! Bedankt voor jullie tips. Ik zal even kijken of ik ze zo met z'n tweeen eruit kan krijgen inderdaad even opletten als het gewicht van de scharnieren over moet op de armspieren ;)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu