Dakbeschot vernieuwen?

Wille396

  • #1
Ik heb een bitumen dak wat niet zo best meer is. Onder de bitumen ligt het dakbeschot. Het dakbeschot is gemaakt van halm / vezelplaat van ca. 4 cm. dik. Dit dakbeschot is op verschillende plaatsen op het dak licht ( ca.1 cm) doorgezakt. Verspreid over het dak is dat voor ongeveer de helft. Op 2 plaatsen op de dak zit er een bobbel van ca. 5 cm breed en 50 cm lang onder de bitumen.

Het slopen van het volledige dak is niet alleen kostbaar, maar ook risicovol dat de onderliggende plafonds ( pas nieuw) worden beschadigd door vallende rommel.

Mijn vraag is kan ik alles laten liggen en daar over isolatieplaten (8 cm) leggen, na eventueel de 2 bobbels te hebben verwijderd? Kan ik daarna bitumen of pvc laten aanbrengen. Wat heeft de voorkeur?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Misschien verstandig er even een bouwkundige naar laten kijken, op afstand wat roepen lijkt me niet verstandig.
 

Wille396

  • #3
@Jan. Wij zijn nu een jaar aan het verbouwen en zijn door twee aannemers bedonderd. Wij hebben hier vier mensen over de vloer gehad voor advies over ons platte dak en ze roepen allemaal wat anders. Drie willen alles van het dak halen en vernieuwen en een wil alleen het wat doorgezakte dakbeschot vervangen. Allen willen ze bitumen op het dak doen. Het aantal benodigde uren verschilt van ca. 50, 120 en 240!

Dat alles ook mogelijk gewoon kan blijven liggen hoorde ik pas een paar dagen geleden. Een vriend van mij heeft dit 28 jaar geleden laten doen en PVC er over heen laten doen en het dak is nog steeds goed.

Ik krijg sterk het idee dat men maar wat roept en ruim tot zeer ruim calculeert en mogelijk veel meer wil doen dan nodig.

Ik hoop dan ook hier wat objectief advies te krijgen over de mogelijkheden en onmogelijkheden.

Hoe goed bedoeld ook, het advies om nog meer of andere deskundige in te schakelen helpt mij ( op dit moment) niet.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Het nadeel van halmplanken = geperste stro platen, is dat als ze nat zijn geweest ze muf gaan ruiken, wat je in de ruimte eronder ruikt. Persoonlijk zou ik ze verwijderen en dakbeschot aanbrengen en daarop isoleren.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik ook.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu