Dak chalet - dikte dakbeschot en isolatie vragen

Lowy

  • #1
Volgende week wil ik het dak van ons chalet vervangen door meerdere lekkages en doorweekt dakbeschot. De dakspanten zien er gelukkig nog goet uit en hebben een afstand van 30 cm. Het dak is licht gebogen voor regenwater afloop naar twee kanten.

Ik vroeg me af met welk materiaal ik het beste (goedkoop en functioneel) het dakbeschot kan afwerken zodat het geheel niet te zwaar wordt. Op dit moment ligt er spaanplaat van ongeveer 12 mm op.

Ik wil de afwerking met EPDM doen met daar onder een laag isolatie platen (r=1.3). Moet ik tussen de isolatie en het beschot nog folie aanbrengen?

Op dit moment zit er onder het beschot piepschuim voor isolatie. Is het onverstandig om dat te laten zitten? En doe ik er dan verstandig aan om daar folie boven te plaatsen?

Alvast hartelijk dank voor de hulp!
Lowy.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een doorweekt dakbeschot van spaanplaat zal niet veel meer waard zijn. Wellicht haal je alle spaanplaat weg en leg je daar OSB voor in de plaats. Dat piepschuim haal je ook weg en maak zoals je eigenlijk zelf al een beetje wil een warmdak van . Dus een dakbeschot van OSB, damprem, isolatie en die EPDM.
EPDM is en lijkt eenvoudig maar je dak moet ook eenvoudig zijn.
 

Lowy

  • #3
Bedankt voor je reactie.

Kan ik dan ook OSB van 9mm gebruiken, aangezien de constructie van het chalet natuurlijk niet zoals van een huis is? De dakspanten hebben een afstand van 30cm, dus ik denk dat het dan wel beloopbaar is bij het dakdekken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Daar kan ik je niet aan helpen. :oops:
Maar waarom, is er geen 12 mm OSB.
Maar misschien iemand anders die een antwoord kan geven op de vraag, welke minimum dikte OSB kan je op een h.o.h van 30 cm kan plaatsen.
Ik weet niet hoe groot dat dak is maar de wind kan ook nog stevig aan je dak trekken.
De isolatie en de dakbedekking moeten ook nog worden bevestigd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu