CV, thermostaat en verdeler settings bij vloerverwarming

Omega6666

  • #1
Hallo,

Voorbereidende op het moment dat ik mijn vloerverwarming in de woonkamer eindelijk aan mag doen (tegels zijn net 2 weekjes geleden gelegd), heb ik alvast wat instellingen van de Remeha Calenta 40C en de iSense thermostaat aangepast (staat momenteel nog op continue 15°C). Vroeg me af of onderstaande redelijk verstandige settings zijn voor mijn situatie, en waar ik beter af moet blijven/kan aanpassen.

Vloerverwarming (hoofdverwarming in woonkamer, 4 groepen à ~10m2 à ~70 meter) is ingefreesd, op zo'n 15 cm afstand van elkaar. Buizen rechstreeks in ingefreesde sleuven, zonder extra isolatie eronder. Speciale tegellijm voor vloerverwarming er rechtstreeks op, met ~1 cm dikke tegels erop. Geisoleerde Kruipruimte onder de vloer.

Verder op dezelfde CV radiatoren in de 3 slaapkamers en de badkamer. Allemaal redelijk afgeknepen momenteel.


De instellingen/aanpassingen;

Aanvoertemperatuur 80°C => 65°C (maar is ook modulerend op temp)
Pompnadraaitijd 1 minuut => 10 minuten (weet nog niet hoe vaak hij ~ aanslaat per uur, met de afkoelsnelheid op extra langzaam)
Minimale pompsnelheid CV bedrijf 20% => 30%
Maximale pompsnelheid CV bedrijf 60% => 30%

Comfortcorrectie uit => aan (stralingswarmtecorrectie gevoelstemperatuur)
Dagtemperatuur 20,5 °C => 19,5°C
Nachttemperatuur 15°C => 17°C
Opwarmsnelheid Gemiddeld => Langzaamst
Afkoelsnelheid Gemiddeld => Extra Langzaam
Maximale aanwarmtijd 2 uur => 3 uur
Minimale CV temp => Iets boven insteltemp vloerverwarming o.i.d.?
Maximale CV temp?

Vloerverwarmingpomp staat momenteel alvast klaar op lage flow (drie standen). Temperatuur moeten we straks langzaam opvoeren met een graad per dag, beginnende met 20°C, en waarschijnlijk eindigend ergens rond de 37° à 40 °C. Als retourtemperatuur bij die temperatuur te laag gaat liggen, dacht ik de pomp op een wat hogere flow (stand 2) te zetten.

Please shoot...
 

Omega6666

  • #2
Heb nu, om te voorkomen dat er veel afgekoeld water bij de continue draaiende vloerverwarming wordt gemengd, de nadraaitijd van de CV van 10 naar 5 minuten gezet, en de minimum CV temperatuur op 42°C.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu