Cv ketel storing gevolgd door lekkage.

YouriBos

  • #1
Goeden morgen,

Ik heb een probleem. De cv ketel (ATAG E26c) van mijn appartement heeft het er gisteren mee opgehouden. Ik liep gister langs de installatie en zag staan: FILL , ik zet de verwarming uit en wacht een aantal minuten. Hierna heb ik de cv bijgevuld tot ongeveer 1.8 bar. Na het bijvullen begon het met de problemen...



De CV maakte erg veel lawaai na het bijvullen dus ik dacht hem te resetten. Na de reset kwam er een error code op het scherm : E02. Na even googlen las ik dat het te maken had met de ontsteking. Wat doe je als iets niet werk? Stekker erin en eruit. Nadat het apparaat weer stroom had was het even bezig met opstarten, na ongeveer 5 minuten begon de cv erg veel lawaai te maken ( borrelend geluid in de grote zwarte buis in de cv ) en vervolgens weer dezelfde error code: E02. Nu is het 2 uur snachts dus was ik moet en ben ik gaan slapen met de CV uit om het vandaag nog een keer te proberen. Na het opstarten van de cv merk ik dat er warm water door de buis heen loopt maar ook de grote zwarte buis water lekt ( niet weinig ). Kan iemand mij hierbij helpen, mijn huisbaas neemt niet op omdat het zondag is en het is ontzettend koud hier! :(...

Alvast bedankt voor de reactie!!

Groeten Youri.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Ketel ontluchten, dat geborrel is lucht.
 

Marcn88

  • #3
Sifon zit vsrstopt dit verklaart het geborrel icm de e02 storing wanneer heeft t toestel zn laatse ondehoud gehad?
voor nu kunt u de grijze sifon losnemen door de inbus bout los te draaien en de sifon voorzichtig weg te nemen en schoon te maken maar pas op er kan aardig wat water meekomen dus emmer en handdoek erbij houden
 

YouriBos

  • #4
Bedankt voor de snelle reacties!

Ik heb hier helaas geen ontluchtingsleutel bij de hand. Nu ben ik op zoek naar de Sifon en via google kan ik twee soorten vinden maar 1tje zit vast met een imbus moer (foto 1, ik heb hem al los gedraaid maar gaat er lastig af en wil graag weten of het de juiste is.) Welke moet ik nu los maken:

Foto 1:



Foto 2:



Alvast bedankt :)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Nr1
 

YouriBos

  • #6
Er kwam inderdaad een hele hoop water uit (nu ben ik nat en koud) en nog wat andere troep... schrok ervan! Foto's :






Hopelijk werkt die zo weer en kan ik gaan douchen!

Bedankt allemaal en een fijne zondag :)

Edit: Nu is de installatie ook nat op sommige onderdelen moet ik nog wachten tot dit opdroogt (ivm stroom) of is het waterproof?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Lijkt mij nodig tijd Voor onderhoud.

Hangt er vanaf wet er nat is.waterproof is het iig vaak niet.
 

YouriBos

  • #8
Ja mij ook, alleen dat is aan de huisbaas en ik heb geen geld om 200 euro te dokken aan een cv onderhoudsbeurt als een student. Ik zal de foto's naar hem toe sturen en hopen dat hij een keer actie onderneemt.

Ik wacht nog wel een tijdje met het starten van de CV, bedankt.

Groetjes Youri.
 

YouriBos

  • #9
Nu heb ik net geprobeerd de CV weer te starten maar een onderdeel maakt ontzettend veel lawaai en ik durfde hem niet langer dan 10 seconden aan te laten. foto:



Moet ik nu even van de CV afblijven en wachten tot de huisbaas actie onderneemt of is het gebruikelijk dat deze veel lawaai maakt en kan ik de cv wat langer aan laten om te kijken wat er gebeurd.

Ben niet echt thuis in deze apparatuur dus erg onzeker :(, heel erg bedankt voor de hulp tot nu toe.

Groetjes.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #10
Het is om te beginnen niet uw eigendom.
Daarbij beschikt u duidelijk niet over voldoende kennis.

Dus afblijven......
 

YouriBos

  • #11
Gaan we doen!

Bedankt voor de adviezen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu