CV-Ketel brandt boven de maximaal ingestelde temperatuur!

Wendan

  • #1
Wellicht dat jullie mij kunnen helpen met het volgende euvel. Ik heb een Daalderop combicomfort 32/80 ketel. Deze wordt door een modulerende thermostaat aangestuurd. De ketel staat ingesteld op een maximale temperatuur van 60 graden. Ik heb nl vloerverwarming. Echter vandaag staat de ketel water te maken van 80 graden!! De maximaal ingestelde temperatuur wordt dus overschreden.

Ik werk al enige tijd met deze instellingen en het is altijd goed gegaan. Ik heb onlangs twee dagen een andere thermostaat aangesloten gehad en nadat ik mijn eigen thermostaat heb teruggeplaatst zit ik met dit euvel. Het gaat hier om een oude honeywell modulation. Op de thermostaat is overigens niet veel in te stellen en helemaal geen temperaturen.

Wellicht iemand een idee? Ik heb het installateursmenu nogmaals nagekeken en de maximale temperatuur op de ketel staat op 60 graden.

Alvast bedankt voor jullie reacties
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Kijk je wel naar de juiste temperatuur?cv of WW
 

Wendan

  • #3
Yep! De ketel staat in CV bedrijf op het display aangeduid met '2' en geeft langere tijd rond de 80 graden water aan het circuit. Op het moment dat de er water voor het warmwater wordt opegwarmd, gaat het display naar '1' en zie ik de temperatuur naar +/- 90 graden gaan. Dat was ik ook gewend.
 

JBdV

  • #4
Wellicht is de driewegklep defect waardoor de ketel stookt voor warm water maar in feite aan het verwarmen is ?

Ik heb ditzelf een paar jaar geleden met m'n Atag Enigma gehad en de vervanging van de klep was succesvol.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu