CV buizen in kelder verwijderen?

Nettenboeter

  • #1
Het hele huis (jaren 30) opgeknapt dus nu is de kelder aan de beurt.

Op bijgevoegde foto zie je rechts twee dikke CV verwarmingsbuizen lopen van 70 cm breed. De hele kelder is 160cm breed, dus kortom deze buizen zitten nogal in de weg.

Ze zijn nog "actief" want voelen warm aan, dus maken op 1 of andere manier deel uit van CV-stelsel. De buizen lopen vanuit de kelder de kruipruimte in, en mijn vraag is of iemand weet of het mogelijk is om deze buizen flink in te korten (of zelfs verwijderen) en zo ja, of dit een ingrijpende of redelijk eenvoudige klus is? Kan me voorstellen dat alleen op basis van deze foto's beoordelen lastig is, dus als meer info nodig is hoor ik het graag.
Hopelijk weet iemand raad.


 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Inkorten kan altijd.
Maar het is geen die het zelf klus. Of je moet kunnen lassen?
Groeten b
 

Nettenboeter

  • #3
Nee dat kan ik absoluut niet helaas :-(

Is dit iets wat de gemiddelde CV-monteur wel kan of heb je hier echt een lasser voor nodig?
 

Marcn88

  • #4
U heeft de gehele woning opgeknapt maar de cv installatie niet?? dus alle leidingen gecontroleerd op corrosie onder de vloer e.d. maargoed om deze leidingen in te korten zult u een loodgieter moeten hebben die kan lassen of draad snijden en afdoppen
 

Nettenboeter

  • #5
Klopt grotendeels ja, was geen tijd voor destijds. Nu is de cv installatie er prima aan toe los van de buizen in de kelder. Maar goed ik ga dus op zoeknaar een goeie loodgieter!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu