CV afvoer dubbelwandig?

Gladys11

  • #1
Mijn Intergas HR ketel is ruim 20 jaar. De aan en afvoer komen links hoog aan de zijkant van de ketel binnen.De aanvoer loopt horizontaal door de muur naar de ketel. De afvoer zit daar net boven en gaat verticaal ruim 2 meter omhoog door een koker met toilet/badafvoer/standleiding.
De hele buurt heeft hem vervangen waarbij de bestaande aan/afvoer met bochten aan de bovenkant op de nieuwe ketel komt.De nieuwe ketels zijn kleiner maar komen op die manier even laag of nog lager met de onderkant dan de oude.Ik wil de nieuwe ketel zo hoog mogelijk hangen.Ik heb een paar vragen:
1. Kan de aanvoer met bochten omhoog of mag dat niet.
2. De bestaande afvoer is door een stukje in te korten en een knie vrij simpel op de bovenkant van een nieuwe ketel aan te sluiten. Mag dat of moet er tegenwoordig een dubbele buis aan.
 

Ceeshobby

  • #2
Kun je misschien een foto maken van het geheel.
 

Marcn88

  • #3
Bij een nieuwe ketel hoort sowieso een compleet nieuwe rookgasafvoer en dus ook lucht toevoer dus de oude pijp zal geheel verwijdert moeten worden of voorzien worden van een nieuwe flexibele voering rond 50 of 60 of een geheel nieuwe cocentrische buis aanleggen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu