Condensdroger zanusi

A.assenberg

  • #1
Wanneer mijn zanusi condensdroger draait beslaan sinds korte tijd al de ramen in huis. Dit was nooit het geval. Ook het drogen van wasgoed duurt erg lang en in de opvangbak komt veel minder water terecht als normaal. Het wasgoed is wel warm. Onder de droger bevind zich geen water. Ik heb de droger open gemaakt en de slangen gecontroleerd op verstopping, wat niet het geval is. Ik heb het pompje open gemaakt en ook deze lijkt niet verstopt. Het schoepje in het pompje kan draaien, al voel ik wel een klein beetje weerstand.



Wie kan mij vertellen wat het probleem is.
 

Techrax

  • #2
Hoi,

Wij hebben deze droger ook en aangezien ik bijna alles weet van wasmachines, drogers, vaatwassers en koelkasten weet ik als geen ander hoe deze droger in elkaar zit. controleer of de pomp draait als de trommel linksom draait. Controleer ook de printplaat op verbrande contacten en losse solderingen. Geef voor meer informatie het pnc nummer op, dit staat op een zilverkleurig stickertje in de vulopening.
 

A.assenberg

  • #3


Bedankt voor het antwoord, maar hoe kan ik controleren of de pomp draait als de trommel naar links draait??

Droger is aan de bovenkant en linkerkant open. Kan ik ergens water in doen terwijl ik hem zonder wasgoed laat draaien om te zien of er ergens water naartoe loopt? En kan jij mij dan ook vertellen waardoor al de ramen gaan beslaan?
 

Techrax

  • #4
U kunt proberen het deurslot te vergrendelen met een schroevendraaier en hem dan te draaien met de deur open als de trommel linksom draait, draait de pomp, draait de trommel rechtsom dan staat het verwarmingselement aan. Als de pomp in een bakje zit kunt u dit vullen met water en dit hem laten leegpompen. Ook even de condensor linksonderin schoon spoelen onder de douche. Ik kan helaas niet vertellen waarom de ramen beslaan. De machine is geproduceerd in week 2 in het jaar 2003 dus zijn ouderdomskwaaltjes en is repareren misschien niet meer waard.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu