Condensdroger AEG Lavatherm 56600

Mira Burgers

  • #1
Wanneer ik de droger op 'extra droog' zet (102 min) gaat hij drogen tot 30 min en daar blijft die gewoon staan.

Er komt geen water meer bij in het reservoir en de droogkast blijf maar doorbollen op 30 min. De was is vochtig maar ook warm. Wanneer ik hem opnieuw aanzet na alles schoongemaakt te hebben, droogt hij weer tot 30 minuten.

Nu gaan er allerlei lampjes knipperen en staat in het display de code C6. Mijn vraag is wat er eventueel aan kan zijn. (ongeveer 18 maanden in het bezit).
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Graag ook de PNC-code of productnummer. (11 cijfers: 9160•••••/••)

Ik heb het idee dat dit een veel oudere droger is dan 1,8 maanden, en kan geen foutcodes in de servicedocumentatie terug vinden bij een van de modellen met dit nummer.
 

Wasmannetje

  • #3
Goedenavond, c6 heeft te maken met een temperatuursensor die buiten de waarde is, of de electronica geen goede waarde meet.
Advies als deze machine nog niet zo oud is, de fabrikant te bellen.

Zie hier of hier

Kijk daarbij wel even voor een geldige aankoopnota, als deze binnen 24 maanden valt wordt het als het geen gebruikersfout betreft, kosteloos voor u gerepareerd.

Groeten wasmannetje
 

Mira Burgers

  • #4
Sorry, de machine is inderdaad geen 18 maanden oud (dit probleem had ik gekopieerd van een eerdere vraag bij kieskeurig.nl maar de klacht was precies hetzelfde, helaas geen oplossing erbij). Hierbij de codes:

916 014 094 01
S-No 90682630 IPX4

Hopelijk is dit voldoende.
Alvast bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Hieruit begrijp ik, dat je de vrijwilligers op dit forum, die veel tijd besteden aan het helpen bij problemen aan witgoed, gekopieerde informatie geeft van een ander probleem aan een andere droger, omdat de klacht erop lijkt?

Had je niet de moeite kunnen doen meteen de juiste gegevens te geven?

En hoe zit het met die foutmelding C6?
Heb jij die of was die op die site?

PS De droger is overigens uit ca 1998. Dus beslist ouder dan 1,8 jaar.
Tweedehands gekocht dus?
 

Wasmannetje

  • #6
;tong;
 

Mira Burgers

  • #7
Doe eens wat aardiger tegen mij. Ik heb de foutcode gezocht op google en het probleem. Toen vond ik dus precies hetzelfde probleem bij kieskeurig.nl alleen zonder een reactie. Ik heb het probleem copy paste gedaan en ben vergeten het aantal maanden in bezit te verwijderen. Ken gebeuren toch? Het is geen tweedehands droger.
Het is en blijft een AEG Lavatherm 56600 wasdroger.
Helpt u me nog?
Groetjes, Mira
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik wil beslist weten of die code C6 wel of niet bij jou verschijnt en wat er wel en niet met die droger aan de hand is. Waar zou ik mee moeten helpen, als ik niet weet wat van de vermelde gegevens wel of niet klopt?

Daarbij komt, dat ikzelf niet eens een witgoedmonteur ben, daarvoor moet je meer bij bijv. Wasmannetje zijn. Ik ga af op verstrekte gegevens en kijk of er iets herkenbaars bij is, om je snel te kunnen helpen, maar heb geen praktijkervaring.

Maar het spijt me erg, zo is het gewoon een potje geworden. Kun je niet gewoon alsnog omschrijven wat er bij die droger van je aan de hand is, dan kan er misschien nog eens naar gekeken worden. Zo werkt het in elk geval niet, ik weet nu niet meer wat wel en niet.

Ik stop er in elk geval mee, heb nog meer vragen te beantwoorden en te moderaten.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Ik heb toch nog door middel van de PNC code de 1998%5C245%5C214600nl.pdf gebruiksaanwijzing van deze droger gedownload en bekeken.

Hoe je kunt zeggen dat de machine een foutcode C6 aangeeft begrijp ik absoluut niet, want de betreffende droger heeft volgens die gebruiksaanwijzing helemaal geen cijferdisplay.

Voor mij houdt het nu echt op, sorry.
 

Wasmannetje

  • #10
Idem dito
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #11
De tekst is gekopieerd van een review over een ander model, de Lavatherm 57710.

26-10-2004 freddy7: Mijn droogkast gaf eerst melding "C6". Na het schoonmaken van filter, warmtewisselaar en natuurlijk ook leegmaken van het waterreservoir gaat de droogkast van 102 min (extra droog) aftellen tot op 30 min en daar blijft die gewoon staan. Er komt geen water meer bij in het reservoir en de droogkast blijf maar doorbollen op 30 min. De was is vochtig maar ook warm. Mijn vraag is wat er eventueel aan kan zijn. (ongeveer 18 maanden in het bezit).

Zo kan het ook maar het werkt dus niet! Jammer, dat Mira niet de moeite wou doen het probleem aan haar droger in eigen woorden te beschrijven.
 

Co de Witgoedman

  • #12
Jammer Mira, zonder jouw input is de vraag verder niet te beantwoorden.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #13
Jongens even een beetje geduld, Mira moet ook gewoon werken net als wij.
Ze komt straks wel langs en herstelt haar valse start en dan kunnen we weer storingzoeken op afstand. Jullie konden je wel vervelen.
 

Mira Burgers

  • #14
Mijn input wordt duidelijk niet gewaardeerd en zonder mij gaan jullie toch wel verder.

Mijn probleem is precies hetzelfde als die van Freddy op kieskeurig.nl, dus wat zou ik moeilijk doen om de zinnen anders te formuleren als het probleem al duidelijk omschreven wordt.

En ja, ik heb wel een display, hoe kan ik anders zien dat hij er 102 minuten over doet en dat er een foutcode C6 staat.

Headhunter bedankt, ik denk dat inderdaad de verveling is toegeslagen bij de heren. Ik heb inmiddels een nieuwe droger gekocht een AEG 55405, dus wie weet tot over een jaar of 10!
 

Co de Witgoedman

  • #15
Sorry hoor, maar ik begrijp hier niets van, ik zit te wachten op een evt antwoord of de machine van Mira inderdaad de foutcode aangeeft en krijg deze 2 bovenstaande antwoorden :? .
 

Co de Witgoedman

  • #16
In ieder geval , veel plezier van je nieuwe droger.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu