Condensdroger AEG 57320 electronic wordt niet warm

Johanvv

  • #1
Beste forumleden,

Ik heb de volgende condensdroger AEG Lavatherm type: LTH57320 met PNC: 91601417100.

Nu gebeurde het me een 3 weken geleden dat deze droger maar bleef draaien zonder warm te worden. Na wat uitzoek werk op dit forum was de conclusie al snel dat het verwarmingselement kapot was. Ik na veel wikken en wegen, vanwege de prijs van 130 euro, toch een nieuwe gekocht. Deze heb ik vervolgens aangesloten, verder de droger geheel ontdaan van stof en vuil en hij werkte weer als nooit te voren.

Zover geen probleem meer. Echter tot dit weekend, eerst begaf mijn vaatwasser het (maar dat is een ander verhaal) en daarna tot overmaat van ramp, begaf de droger het weer. Dit is met recht een lekker klusweekend :roll: Het verwarmingselement wordt weer niet warm. Ik heb hem al weer uit elkaar gehaald en alle aansluitingen e.d. gecontroleerd, maar kan niets vreemds vinden. Hij lijkt verder gewoon goed te functioneren m.u.v. het drogen natuurlijk.

Weet een van jullie misschien wat er nog meer kapot kan zijn? Ik vind het een beetje zonde om nu alsnog een nieuwe aan te schaffen.


Met vriendelijke groeten,

Johan van Vliet
 

Wasmannetje

  • #2
Zeer waarschijnlijk is de besturing defect, deze zal het element ingeschakeld laten als de droger van draairichting verandert. Als dat zo is wordt het element te heet en schakelt de thermostaat van van het element uit, dus beide vervangen als dat de moeite nog is,

succes
 

Johanvv

  • #3
Ik heb alsnog een nieuwe gekocht. Bedankt voor je reactie.
 

Toon

  • #4
Succes met de nieuwe machine en bedankt voor de terugmelding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu