Condensatieprobleem Bosch wasdroger

Bommeltje

  • #1
Bosch wasdroger WTL5400 FG/01 FD7606 00009

Hallo, wij hebben een waterprobleempje met onze droger. Hij lekte water aan de achterkant en na het raadplegen van dit forum leek het meest waarschijnlijke dat de pomp(ruimte) vuil zou zijn.

Pompje schoongemaakt, slang doorgeblazen, maar nu geeft de droger direct een alarm van condensatie. Er komt geen water in de condensbak, volgens mij is er geen verstopping onderweg daar naartoe. Ik denk dat de pomp niet draait.

Hoe kun je dit testen?

Ik heb elders gelezen dat er ook iets kan zijn met de schakelaar die direct naast de pomp zit, wat doet deze schakelaar?

Vriendelijke groet
Tjeerd
 

Henny

  • #2
Deze schakelaar wordt door de vlotter aangestuurd.
Zodra het waterniveau in het pomphuis te hoog wordt, zal de beveiliging inschakelen en het waarschuwingslampje van condenswater oplichten.

Het pompje kan je ohms doormeten of aansluiten op de netspanning.
(gebruik wel geïsoleerde schuifstekers)
 

Bommeltje

  • #3
Pompje rechtsstreeks op 220 getest en die werkt. Vervolgens pompje niet ingebouwd wel aangesloten op bekabeling en hij draaide nog steeds. Pompje weer ingebouwd, droger aan, condensatie alarm gaat niet af.

Hoera, maar er komt geen water in de condensbak. Waar blijft het water dan? Ik heb als testwasje 1 natte handdoek er in gedaan, misschien is dat te weinig. Morgen weer verder
groet
Tjeerd
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu