Condensatieketel en warm water voor de badkamer

Marx

  • #1
We gaan onze gaswandketel vervangen door een condensatieketel. Die moet ook zorgen voor warm water in de badkamer. Daar staan een lavabo en een ligbad/douche.
Momenteel hebben we een Vaillant Thermomax 260. Ik denk dat die een doorstroomvermogen heeft van 15 liter (als ik de documentatie correct interpreteer). De warmwaterproductie is voldoende voor onze badkamer.
De installateur is komen kijken om een offerte te maken en hij zegt dat een condensatieketel van 24 kW voldoende is voor ons huis, maar dat we dan weinig doorstroom hebben voor warm water. Hij beveelt ofwel een model aan met een kleine boiler van 10 l of een model met een externe boiler.
Ik heb al zoveel verhalen gehoord van installateurs, het ene al waarheidsgetrouwer dan het andere, dus ik weet het even niet meer.

Hoeveel doorstroomcapaciteit heb je volgens jullie nodig voor een badkamer met één lavabo en één bad/douche? Ik heb met de huidige ketel niet het gevoel dat ik lang moet wachten op warm water.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Nouja....
Opzich kun je met een cw4 ketel van 24 KW best een bad vullen en prima douchen.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Maar wil je een beetje meer comfort kan je beter naar cw5 gaan.
 

Xr8

  • #4
Daarbij wel rekening houdend met de water aanvoer en de warmwater leiding. Zijn deze 12mm dan zul je aan een CW5 waarschijnlijk niet veel hebben.

Zoals al aangegeven een CW4 toestel voldoet onder normale omstandigheden ruimschoots.

Een losse boiler kan uiteraard ook maar zal een stuk duurder zijn en waarschijnlijk niets extra bieden.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu