Condens afvoer randje dichtmaken in dakpan

Renedata

  • #1
Ik heb een dakpan gekocht voor de afvoer van de rioolontluchting. De warme lucht gaat via de bovenkant van de pan naar buiten (er zit een plastic kap op de pan, niet op deze foto).

Aan de binnenkant van de kunststof doorvoer zit een condensrand. Daar gaat een deel van het water heen, dat condenswater loopt aan de onderkant van de dakpan weg naar de volgende dakpan. Omdat mijn dak waar deze pan komt aan de noordkant zit zal de afvoer onder de dakpan tzt dicht gaan zitten door mos. Het water zal dan via het dakbeschot weglopen. Dat wil ik dus niet. Er zijn twee mogelijkheden een andere dakdoorvoer (kunststof dakpan met pijp) of de condensafvoer dicht maken.

Dat is een spleet van circa 4 mm, het geheel bestaat uit kunststof. Kan iemand mij vertellen hoe ik dat goed blijvend dicht kan maken. Zat er zelf aan te denken om gewoon pvc lijm erin te doen. Mijn collega vertelde echter dat hij weinig vertrouwen heeft in die oplossing. De spleet is ahw te groot om het met PVC lijm goed te dichten.

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Weet je het zeker dat er mos zal gaan groeien.
Ik dacht dat de periode van het seizoen dat er water uit deze ontluchting kan komen vrij kort is.
Wellicht als je er voor kan zorgen dat de lucht in de buis naar het dak nog verder afkoelt dat er geen vocht meer uitkomt.
*wgb*
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Dan moet je een andere pan nemen beste is een pijp


en dit is alleen de pan water stroomt zo weer terug het riool in
 

Renedata

  • #4
Wgb, op de een of andere manier komt er uit mijn riool warme lucht. Vanaf oktober tot april is dit het geval. Ik denk dat ik inderdaad een andere pan moet kopen.

Henk253, een pijp is dus beter als de liggende pan. Dat idee had ik al. In de buurt staan voor de ontluchting twee pannen te weten:





Waarbij ik de laatste pan mooier vind. Ik kan echter niet vinden wat de exacte verschillen zijn. Zal binnenkort eens gaan shoppen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Als je bij een bouw groothandel kijkt neem een pan mee zodat hun weten welke pan het is.
 

Renedata

  • #6
Ik zal inderdaad een gewone pan meenemen dan weet ik zeker dat het gaat passen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu