Comfortstand CV uit, douchewater wordt niet meer heet genoeg

MRNN

  • #1
Ketel: ATAG A244EC
Thermostaat: TADO V3+
Boven radiatoren
Beneden vloerverwarming
Keuken close in boiler

Nieuwe thermostaat gekocht en daarmee om te besparen de comfortstand van de ketel uitgezet. Dit omdat douche er vlak bij zit en we in de keuken een boiler hebben voor het warme water.

Maar sinds ik deze heb uitgeschakeld wordt mijn douchewater nét niet heet genoeg meer. Echt op dat randje van lekker, maar net niet. Ik heb een regendouche maar ook als ik deze erg zacht zet wordt hij niet heet genoeg, hoe ver ik de knop ook door draai. Ook lang aan laten staan helpt niet.

Iemand een idee wat hier aan de hand is?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Ik zou de handleiding van de ketel heel goed doorlezen,
misschien dat de taptemperatuur door de spaarstand in te stellen op een lager niveau wordt ingesteld.
 

Marcn88

  • #3
Hoe heeft u de comfort functie uitgezet? Dmv temperatuur tapwater verlagen
 

MRNN

  • #4
In de app van mijn Tado thermostaat kan je ook voor de comfortstand een klokprogramma instellen. Ik heb hem daar uitgezet door hem simpelweg niet in te plannen. Als ik hem wel inplan dan staat hij op dit momenten op 55 graden en dit kan ik aanpassen. Ik heb getest door hem voor vanmorgen weer mee te nemen in het klokprogramma en toen had ik weer heet water onder de douche.

Boekje van de CV ga ik even lezen.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
De handleiding is niet duidelijk, er staat wel vermeld dat de comfortfunctie uitgezet kan worden en dat het invloed heeft op de werking van de pomp maar verder niets.
(parameter 684)

Kijk eens wat de warmwatertemperatuur is door op de i (informatie) knop te drukken en dan A2 selecteren.
Dan zou je de ww temperatuur moeten zien.
 

MRNN

  • #6
Handleiding inmiddels even doorgenomen en is inderdaad niet duidelijk, wat jij schrijft lees ik er nog niet eens in terug. Er staat simpelweg dat de comfort stand inhoudt dat er direct warm water is en dat ik deze kan in- en uitschakelen.

De temp zal ik checken als ik weer thuis ben volgende week, maar bedoel je dat ik dit moet checken als de douche aanstaat? Want als er geen warmwatervraag is en de comfort stand staat uit dan zou ik een lage waarde verwachten wat ook de bedoeling is toch?
 

MRNN

  • #8
Nou, het blijkt geen CV probleem, het probleem zit in de thermostaatkraan van de douche.

Wel extreem toevallig dat het dus optreedt precies op de dag dat ik de comfort stand heb uitgezet in de ketel...

Beneden gebruiken we een boiler dus het was mij nog niet opgevallen. Maar bij de wastafel de kraan geprobeerd en die wordt gewoon goed heet. Ik maak even een apart onderwerp aan voor het fixen van de kraan, maar hier bedankt voor het meedenken allemaal.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu