Coax12 vs Koka799

Red

  • #1
Ik moet de bekabeling van mijn CAI installatie opnieuw aanleggen cq uitbreiden. Nu kreeg ik destijds het advies om hier Coax 12 voor te gebruiken, maar waarom zou ik geen Koka 799 of equivalent gebruiken?

Die laatste heeft een lagere demping per 100m en een hogere HF afscherming aldus de specificatie van de Duitse fabrikant.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Volgens mij heeft Coax 12 12dB demping per 100m en KoKA799 18dB demping per 100m.

Maar het is best geschikt voor CAI als je daar rekening mee houd.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Bij het gebruik van coax moet je niet alleen naar zomaar een demping kijken, maar juist beter naar de demping kijken in de frequentie band waarin je de kabel toe wilt passen.

Immers er zijn kabels die speciaal ontwikkeld zijn voor bepaalde toepasingen.
Zo is Coax 12 goed geschikt voor caisystemen binnenshuis, maar ga hem niet gebruiken voor sat ontvangst of data overdracht.
Oké een stuk van 5 of 10m zal evt. nog wel gaan, maar daarboven zul je problemen kijgen omdat de demping van de kabel op frequenties boven de normaal gebruikte cai banden een stuk hoger is dan bijv. een HH125. Maar die kabel is juist weer in andere frequenties minder goed toepasbaar.
Dus kies een kabel met een volledig gesloten afscherming welke geschikt is voor het doel waar je hem voor gebruiken wilt en staar je niet blind op dempingen ed. immers 1 slechte verbinding, of 1 slechte einddoos en de demping van de kabel zal hierbij in het niet vallen, terwijl een verkeerd toegepaste kabel veel grotere problemen kan veroorzaken.

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu