Cellenbeton als douchewand, goed waterdicht te krijgen?

Buurman

  • #1
Hallo,

In onze badkamer, wanden en vloer van beton en beide betegeld, wil ik een wand maken om een douchecel te maken. Die wand wil ik maken van cellenbeton, omdat ik dat prettig vind werken. Ik heb dit forum eens doorgesneupt op Ytong en heb al veel gelezen.

Concreet heb ik twee vragen.
  1. Is het goed waterdicht te krijgen, of krijg ik vocht problemen? En hoe dan?

    Toelichting: de badkamer is dus helemaal betegeld, er komt een wandje, dat ook wordt betegeld, maar feitelijk alleen op de tegels wordt gelijmd. Dus de hoeken zijn niet anders dicht te maken, dan met kit. Is cellenbeton überhaupt geschikt voor in een natte cel?
  2. Kan ik ze gewoon verlijmen tegen muur en op de vloer, of moet ik werken met veerankers?

    Ik heb een nieuwbouwwoning. Dus allemaal leidingen in vloer en muur. Dus eigenlijk wil ik niet boren. Kan ik die wand niet gewoon op de vloer stellen in de specie en tegen de muur lijmen? Er komt ook een hoekje aan, ongeveer 250 mm om de hoek. Die kan toch gewoon in verband worden gezet? Of moet ik daarook veerankers in gebruiken?
Graag jullie vakkundig advies.

Buurman
 

Espaan

  • #2
Hoi,

Er is al behoorlijk wat geschreven over cellenbeton blokken. Gebruik de zoekfunctie voor een overzicht.
  1. Hier staat bijv. vanalles over het wel of niet lijmen aan de vloer. Aan de muur bevestigen gaat volgens mij altijd met veerankers en het in verband zetten hangt af van de lengte zover ik heb kunnen vinden in de documentatie. Hiervoor zou je onderstaande folders door kunnen spitten.
  2. Op de website van de fabrikant van de Ytong blokken staan allerlei folders. In de Blokken en Lateien pdf folder staat van alles beschreven over waar en hoe toe te passen.

    Uit deze folder komt het volgende stukje:

    Ongevoelig voor vocht
    Een ander niet te onderschatten eigenschap is de ongevoeligheid voor
    vocht. Het YTONG blok is hierdoor uitermate geschikt voor toepassing in
    natte ruimten. Verzeping en schimmelvorming zijn onmogelijk.
  3. In de aansluithoeken van de blokken op je bestaande muur maak je een hoekafdichting van kimband en pasta. Deze is verkrijgbaar bij de bouwmaterialenzaak. Een folder over het waterdichtsysteem van één van de bekende merken.
laatste folder offline
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu