Buitenmuur bekleden met steigerplanken

TomLimb

  • #1
De vorige bewoners van mijn huis hadden het idee een rand van vloertegels (60cm hoog) aan de buitenmuur en de buitenmuur van de buren (huizen verspringen) te bevestigen. Om deze weg te werken wil ik ze bekleden met steigerplanken.
Neem aan dat de beste manier is om een regelwerk tegen de muur aan te maken. Waarna de steigerplanken te bevestigen.
Maar moet hier nog een folie oid. tussen en dan tegen de muur of tussen regelwerk en steigerplank?
Dient het regelwerk of de steigerplank behandelt te worden?
Maak het wat uit horizontaal of verticaal aangezien dan alle gezaagde delen bovenop zitten. Hier zou dan een afwerk steigerlat overheen moeten?
Met andere woorden gaarne had ik wat tips?
Alvast bedankt!
 

BeeTeeWee

  • #2
Het wordt een soort buitenlambrisering, begrijp ik? En het gewoon verwijderen van die lelijke vloertegels is geen optie?

Horizontaal zou ik ze potdekselen, verticaal een afdeklat erbovenop. Gebeitst gaan de steigerplanken natuurlijk wel langer mee.

Die vloertegels mogen vast wel nat worden, dus nee, ik zou geen folie gebruiken. Je hebt alleen maar kans dat je vocht erachter opsluit, terwijl je juist wilt dat het ventileert en afgevoerd kan worden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik vraag me af of steigerhout geschikt is hiervoor. Misschien kan je beter normale rabat of potdekseldelen gebruiken, bv. van hardhout, w.r.ceder of geimpregneerd vuren.
 

TomLimb

  • #4
Heren,

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.
@IJkenhout Waarom niet? Snap dat de kwaliteit van steigerhout minder is dan het door jouw genoemde hout. Maar een steigerhouten tuintafel staat ook het helejaar buiten. Tevens wil ik het hout wel behandelen met een grey wash waardoor het ook water afstoot.

Gr,

Tom
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu