Buiten muur verfen maar oude laag geeft een poeder af

Fdeb

  • #1
Heer Kees de Schilder en de andere heren,

als eerste wil ik jullie danken :prima: voor alle tips die jullie zoal geven, bravo! echt zeer interessant!

het volgende; in 2005 kochten we een een huis waarvan de buitenmuur netjes geel geschilderd was. zag er keurig uit. Echter, al snel, na een aantal jaar begon de verf een poeder af te geven. Als je met er met je hand erover wrijft heb je een geel/witte hand. Met pittige buien zie je geel water op de tegels lopen. Tevens is door vocht op diverse plekken een soort zwarte schimmel ontstaan, vooral rond t badkamer raam. (lijkt op aangehecht condens)
Naar mijn idee is er een verkeerde verf voor gebruikt.
Met krabben kom je onder die verf een creme kleurig verf tegen die wel strak en goed gehecht oogt. We hebben zojuist al het houtwerk (posten) aangepakt vanwege houtrot (achterstallig onderhoud) en nu willen we eigenlijk ook maar die muur gelijk aanpakken maar de vraag is, hoe te doen?
De een zegt een goed hecht middel eroverheen, de andere zegt, eerst afborstelen. ect. ect.
We hebben op dit moment een gehuurde stelling staan en een HD spuit te leen van de buren.
De vraag is dus: hoe deze actie aan te pakken, met welke middelen en in welke volgorde :?:
tevens; de bovengenoemde creme kleurige verf zit op de welbekende rode bakstenen met grijze voegen. Eigenlijk zouden we die weer met verf dezelfde rode/bruine kleur willen geven als voorheen. (zodat het nog een beetje gelijkwaardig staat tussen onze 2 buur huizen die nog wel de bakstenen ongeverfd hebben, heeft iemand hiervoor een idee/tip :?:

Heren, alvast bedankt voor uw inbreng in deze!

hartelijke groet,
Frank
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Die afpoederende laag moet u verwijderen met de hogedruk spuit. De onderliggende laag-mits deze goed hecht op de ondergrond- kunt u, na opschuren, in een steenkleur overschilderen met een schrobvaste schimmelwerende muurverf.

Vanwege het grote aanbod en uw beschikbare budget - van sommige antischimmelverven gaat uw spaarvarken op de loop, maar ze zijn wel effectief en langdurig werkzaam- is het raadzaam hierover informatie in te winnen bij de verfvakhandel en niet in een bouwmarkt.

Welke gele muurverf is gebruikt valt niet meer te achterhalen, maar uit uw verhaal op te maken is men daar zonder al te veel aandacht mee over de beige ondergrond gegaan.

De schimmelplekken moet u geheel verwijderen tot op de stenen en daarna met een fungicide ( anti-schimmel preparaat) behandelen. Daarna deze plekken zeer grondig afspoelen. Hou er rekening mee dat sommige anti-schimmel preparaten enige dagen moeten blijven inwerken alvorens verder te werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu