Buigveer - Zijn er verschillende 3/4" buigveren?

Imco

  • #1
Beste medeklussers,


Ik liep vandaag tegen een probleem aan wat ik nog nooit eerder was tegengekomen. Ik probeerde een 3/4" gele elektrabuis te buigen met een buigveer maar ik kreeg telkens een knik. Na herhaaldelijk proberen viel het me op dat de veer erg ruim paste in de buis. De veer had 1-2mm dikker mogen zijn om goed te passen in de buis. Met dezelfde 3/4" grijze buis paste de veer perfect. De grijze buis was dan ook "dikwandig" t.o.v. de gele buis.

Beide buizen van de Hornbach. Zijn er verschillende 3/4" buigveren, zie ik iets over het hoofd of is dit een gevalletje "jammer maar helaas"?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dikwandige pvc buis?

Ik denk dat er een foutje zit in je gele buis.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
3/4 is de inwendige maat, dat mag nooit verschillen tenzij je 3/4 sokkenbuis hebt, hierin past een 3/4 buis, en die gebruik je als sok ipv de dure prefab sokjes, die buis word vooral gebruikt bij vloeren die gestort worden omdat je dan ipv 5cm sok 30cm sok hebt en deze minder snel losraken bij het storten.
 

Imco

  • #4
Dan denk ik dus idd dat de buis niet goed is. Morgen eens kijken bij de Hornbach of ik verkeerd gepakt heb of dat zij verkeerde voorraad hebben. Bedankt
 

Xr8

  • #5
Is het geen druk pvc. Dat is 20 mm ipv 19mm

Succes.
 

KlusRob

  • #6
Ik heb nooit problemen gehad met electrabuizen van de HB. Zowel 5/8 als 3/4 in gele en grijze variant.
20mm drukbuis hebben ze daar niet, en voor zover ik weet ook geen sokkenbuis.
Je probeert toch niet een te krappe bocht te buigen?
 

Imco

  • #7
Ik ben bij de HB geweest en daar gingen ze het navragen bij de leverancier. De buigveer heeft echt speling in de 3/4" gele buis en geen speling in de 3/4" grijze buis.
Hij wordt verkocht als 3/4" pvc buis. Sokkenbuis hebben ze daar nog nooit van gehoord. Ik buig gewoon een ruime bocht net zoals met de grijze. Met de grijze kan ik zelfs een haakse bocht rond mijn knie buigen zonder problemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu