Brink luchtverwarming B-16 HR ventilator valt steeds uit

Spijkerman

  • #1
Brink hete luchtverwarming
Allure B-16 HR

De ventilator valt 's nachts steeds uit. 's morgen start de verwarming niet met de tijdschakelaar op. Er staat dan de foutcode BE01 in het display.

in de documentatie staat dat dit een systeemventilatorfout is. De aangegeven actie zou moeten zijn: Check bedrading en selectie systeemventilator.

Nu is het zo dat de ventilator inderdaad stilstaat indien de foutcode verschijnt. Ook nadat ik de stroom tijdelijk onderbreek en weer inschakel komt hij vrijwel direct met deze code: be01. Het vreemde is dat wanneer ik ca. 10 minuten wacht deze code is verdwenen en de ventilator weer draait en de verwarming via de thermostaat weer opstart !?

Wat zou dit probleem kunnen veroorzaken?
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
Ventilator interfaceprint, systeemventilator of de branderautomaat.

Laat hier iemand die verstand van brink heeft naar kijken is mijn advies.
 

Spijkerman

  • #3
Brink heeft er naar gekeken, wist eerst niet waar die het moest zoeken, heeft eerst maar een print vervangen. afijn na een halve dag zoeken bleek dat de systeeminstellingen niet goed waren omdat de verwarming steeds uitviel na verhoogde warmtevraag. toerental systeemventilator verhoogd naar 1300 toeren. resultaat: systeemventilator blijft draaien en kachel blijft draaien als je thermostaat handmatig 3 graden hoger zet.

nu is wel zo dat als je de thermostaat handmatig een flink aantal graden hoger zet de verwarming via stap 6 naar 90 graden loopt voordat de ventilator echt optoert. daarna loopt de temperatuur langzaam terug en gaat de kachel via stap 1 naar stap 3 op 55 graden. is dat normaal (stap 6 in combinatie met 90 graden)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu