Bosch WTL 5400 Zeef reinigen lampje brand en wordt niet warm

Jeroenm

  • #1
E nummer: WTL5400FG/10 FD800201164

We hebben het volgende probleem met deze droger:
Droger gaat tijdens het programma piepen en het zeef reinigen lampje gaat branden. Tevens vliegt de thermische zekering, die bij het verwarmingselement zit, er regelmatig uit. De deurzeef en de condensor zijn schoon. Ook heb ik de droger uit elkaar gehad en helemaal schoongemaakt. Verder geen rare dingen kunnen ontdekken, de aandrijfriem is goed, de ventilatoren draaien enz...

Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?
 

Jeroenm

  • #2
Ik ben inmiddels weer een stukje opgeschoten, het blijkt dat het relais die het verwarmingselement aanstuurt, aangebrand is. Ik ga maar eens op zoek naar een vervanger hiervoor.
 

Jeroenm

  • #3
Het vervangen van het relais heeft helaas niet geholpen, dus als iemand nog een idee heeft dan hoor ik het graag!
 

Hiri2000

  • #4
Ha Jeroen,

Ik ben geen specialist, maar ik zit met hetzelfde probleem. Weliswaar heb ik een andere droger, maar veel van die apparaten lijken van binnen op elkaar voor wat betreft de werking.

Ik heb ook al alle gangen schoongemaakt, voor zover ik erbvij kon, maar nog is het niet opgelost. Na een beetje zoeken, kwam ik bij deze post. Misschien is dit voor jou ook interessant.

Succes!
 

Jeroenm

  • #6
Dank je wel Hiri voor het meedenken. Ben bang dat ik er weinig aan heb aangezien de opbouw van de droger anders is. Heb ook de motor, met alle ventilatoren e.d. wat eraan vast zitten, eruit gehad en schoongemaakt. Dit heeft helaas niet geholpen :(
 

Jeroenm

  • #7
Even een update:
Het enige wat ik, zonder al te grote kosten, nog kon vervangen waren de thermostaat (voor onder de deur) en de temp. begrenzer (achter bij verwarmingselement) Deze heb ik besteld bij Bosch en er een 10 dagen geleden ingezet. Tot nu toe gaat het goed (klop klop) Maar even afwachten dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu