Bosch WNAT 323471 Pompdeksel zit vast - ik kom niet bij pomp

Eamesz

  • #1
Beste klussers,

Waarschijnlijk zit er iets in de waaier/rotor van de pomp van mijn wasmachine. Ik krijg de deksel van de filter maar een kwartslag gedraaid.

Nu is deze wasmachine voorzien van een metalen bodem en kan dus niet (zoals bij sommige andere berichten aangegeven) via de onderkant bij de pomp.

Wel heb ik de achterkant eraf gekregen, maar kom bijna niet met mijn handen bij de pomp, laat staan dat ik met een waterpomptang de klemmen op de aan- en afvoerleiding naar en van de pomp kan komen om deze los te maken.

Hoe kan ik deze machine verder demonteren?

Gr. Erwin
 

Eamesz

  • #2
OPGELOST!!!!

Via youtube kwam ik erachter dat een Duitser een oplossing had. Wellicht niet de beste oplossing, maar het werkte super!!!


Wel had ik een probleem om de klem weer vast te krijgen. Dit heb ik gedaan door met een spitse tang de klem vast te grijpen (zodat deze zo groot mogelijk is). Dan om de twee opstaande ijzeren lippen een nr 14/15 dop (van een doppenset) te zettten zodat de klem open blijft staan. Dan de klem om de slang doen, de slang weer terug op de buis van de pomp schuiven en als deze goed zit met een tang de dop weg te trekken. De klem sluit zich dan meteen en zit perfect strak vast.

Dit werkt dus voor alle Bosch machines die een bodemplaat hebben en aan de voorkant geen plint die je los kan maken.
 
  • Like
Waarderingen: Jatzo

Jatzo

  • #3
Prima oplossing hierboven. En inderdaad is het even een probleem om de slang weer vast te maken aan de toegang van het pomphuis. Met een tang lukte het mij niet, maar een tie rip geeft uitkomst. Bevestig de tie rip om de klem, plaats de klem om de slang, plaats de slang om de toegangsbuis en knip de tie rip los.
IMG_1497.jpg
IMG_1492.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Met een punttang en een beetje jut gaat het ook prima ;)
 

Lampje45

  • #5
Voor deze klemmen gebruik ik meestal de waterpomptang, dan staan de bekken parallel en is het risico van afglijden minder als met punttang of combitang.
 

MK_Ultra

  • #6
Ik heb een Bosch Logixx 8 (Sensitive) en ben inmiddels zover dat ik de plint los heb en de slang van de pomp af heb. Alleen zit er iets van metaal in, wat ik niet wegkrijg.
Iemand een idee hoe ik de pomp van de aanvoer loskrijg? Ik werk via het smalleopen stuk waar de plint zat en dat werkt nogal onhandig
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
@MK_Ultra
Het is handiger als je een eigen, nieuw topic aanmaakt. Want het heeft weinig zin om voor jouw probleem een oud topic te kapen.

Zet er dan meteen de gegevens van het typeplaatje bij, Logixx 8 (sensitive) is namelijk nogal vaag, daarvan bestaan allerlei modellen. E-Nummer en FD-Nummer graag vermelden.

En als je problemen hebt met "iets van metaal wat ik niet wegkrijg" dan kan het erg handig zijn als je (in dat nieuwe topic dus) daar foto's van plaatst. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu