Bosch WFF2000 NL centrifugeert niet meer

Camabawe

  • #1
Onze Bosch WFF2000 NL / 01 (FD 7507 00279) centrifugeert niet meer en aan het einde van het programma knippert het lampje van de voorwas (terwijl we deze niet gebruiken). Voor mijn gevoel pompt hij nog wel af, omdat er niet een echte laag water in staat, maar het wasgoed was nog erg nat en na nogmaals alleen centrifugeren te proberen bleek dat hij niet draaide. De rest van het was programma lijkt hij wel te hebben gedaan, want de was wel wel schoon (spoelen twijfelachtig, ik vond de was nog wel wat "zepig"). Begin november vorig jaar is er een nieuwe pomp in gekomen. :roll: Wat zou het kunnen zijn en is reparatie nog steeds zinvol (welliswaar pas de tweede reparatie in zijn hele gedienstige leven van zo'n 10 jaar).
Nog een keer geprobeerd met een kleine was, machine draait helemaal niet meer (terwijl je de trommel wel gewoon met de hand kunt draaien en dan geen weerstand voelt).

Alvast bedankt voor het meedenken,

Camabawe
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Koolborstels gecontroleerd ?
 

Camabawe

  • #3
De achterkant is er nu uit, nu op zoek naar de koolborstels. Heb op forum 1 plaatje hiervan gezien, zie helaas nog geen overeenkomsten, dus even doorzoeken.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4

Camabawe

  • #5
De koolborstels zitten inderdaad niet in het zicht. Ondertussen de motor eruit gehaald en de koolborstels gevonden. Er zit nog zo'n 6 mm aan, wil dat zeggen dat ze op zijn ?! En nu de machine toch open ligt, is het verstandig nog meer zaken te controleren / te vervangen en/of schoon te maken. Daarnaast nog de vraag of het knipperende voorwaslampje hier nog iets mee te maken heeft.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Zes mm is erg kort. Vervangen dus. :wink:

Aanwijzingen hoe je de motor moet laten inlopen staan in het topic waar ik al naar verwees.

Overige vragen kan ik niet beoordelen.
 

Camabawe

  • #7
De nieuwe Bosch koolborstels zitten erin, de lamellen zijn iets schoongemaakt en zelfs het verwarmingselement is schoongemaakt. Hij draait weer als vanouds (ok, klinkt nog net even iets anders, maar hij moet nog indraaien). Bedankt voor jullie snelle en goede tips / aanwijzingen. Zo kan het oude beestje hopelijk weer jaren mee :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu