Bosch wasmachine lager kapot

Jansen

  • #1
Mijn Bosch wasmachine WFK 2401 van slechts 8 jaar oud maakt momenteel heel erg veel kabaal bij het centrifugeren, waarschijnlijk een kapot lager. Normaal doe ik dit soort reparaties zelf, maar zoals ik op dit forum heb gelezen kan dit een heel drama zijn en helpt het vaak ook niet lang. Geldt dit ook voor deze wasmachine? En is dit niet erg vroeg voor een lager om al kapot te gaan? Overigens zijn 3 mnd geleden ook al de koolborstels vervangen!
 

Co de Witgoedman

  • #2
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat u erg negatief doet over een apparaat wat u al 8 jaar goed in gebruik heeft, even ter vergelijk, uw machine heeft minimaal 3000 wasbeurten, is 5000 uur gedraaid, een auto met deze uren heeft 250.000 km gelopen!!!!

Lagers in dit merk is heel goed te doen en geeft weinig problemen.

Het verslijten van koolborstels kunt u zien als het verslijten van de autobanden........

Leest u ook eens de consumentenbond over de gemiddelde leeftijd van wasmachines, er zal een wereld voor u open gaan :wink:
 

Jackscheffel

  • #3
Ikzelf heb ook een Bosch 8 jaar oud maar de lagers waren nog als nieuw
misschien de schokbrekers?
 

Janavg

  • #4
Toen u de koolborstels vervangen heeft had u ook kunnen zien/horen dat de lagers slecht waren. (deze gaan niet in 3 maand stuk) Als u de lagers vervangt bestel dan een orginale set met keerring en vet deze goed in.
Lager vervangen bij deze machine is ongeveer een uur werk
 

Jansen

  • #5
Dit weekeinde de lagers en seal vernieuwd. Inderdaad had de monteur bij monteren van koolborstels kunnen zien dat seal kapot was, het had al een tijdje staan lekken. Overigens heb ik heel de trommel uitgebouwd en helemaal schoon gemaakt, zat helemaal vol met drab!! Ik kan me niet voorstellen dat je op deze manier nog schoon kan wassen. Voortaan maar regelmatig kookwas draaien. Bedankt voor jullie tips!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu