Bosch wasdroger WTL5200

Ad Kruyne

  • #1
Onze wasdroger is er voor de tweede keer mee gestopt (hij wordt niet meer warm) en voordat ik een nieuwe koop ben ik aan het klussen geslagen. Ik denk dat de thermostaat niet meer goed is. Er zit een rode knop op en het ding en het rammelt als je het heen en weer haalt.

Er zit van alles los in dat ding. Ik zou graag van een deskundige onder jullie horen of dit zo hoort en als het ding kapot is welk artikel nummer het is. Ik kon wel een site vinden maar er staan hier meerdere artikelen vermeld. Ik heb de WTL5200EU04.

Alvast bedankt

Groeten Ad
 

Helpende Henk

Specialist Witgoed
  • #2
Dat de thermostaat met het rode knopje rammelt klopt.

Wel kan het zo zijn dat deze thermostaat (clixon) te snel uitschakelt.
als dit het geval is schiet het rode pennetje uit en kan de thermostaat (bestel nr: 163282) gereset worden door door het pennetje weer in te drukken.

Ook zit er nog een sensor op het element (bestel nr: 163297).
Wel dient men even te controleren of alles goed schoon is.
 

Ad Kruyne

  • #3
Hoi Helpende Henk,

Bedankt voor je antwoord.
De rode pin is niet meer echt in te drukken. Het ziet er niet naar uit dat de reset echt nog werkt. Ik ga maar de gok nemen en een nieuwe bestellen. Duur die onderdelen maar een nieuwe machine of die mannen van Bosch weer voor de deur kost ook weer een hoop.


Groeten Ad
 

Witgoedmonteur

  • #4
Is eenvoudig te controleren door de reset thermostaat even door te verbinden en dan kijken of hij wel warm wordt.
 

Ad Kruyne

  • #5
Witgoedmonteur schreef:
Is eenvoudig te controleren door de reset thermostaat even door te verbinden en dan kijken of hij wel warm wordt.
Ik heb het gedaan en het heeft geen nut. De schakelaar is dus blijkbaar toch niet kapot. Ik voel het verwarmings element wel even warm worden maar na een paar seconden is dat al weer weg. Alsof de stroom toevoer stopt. Het "papier" van 1 van de verwarmings elementen is geknikt maar volgens mij is dat niet de reden. De weerstand van de NTC weerstand is ca 4,9 kOhm. Iemand nog een idee?

Groeten Ad
 

Witgoedmonteur

  • #6
Wat gebeurt er als u de droger aanzet, als er een fout in is zal de machine dit aangeven door een of twee knipperede lampjes, dit duidt een aanwijsbare fout aan en is als zodanig van belang voor het oplossen van uw probleem.
 

Ad Kruyne

  • #7
Nope niets geen lampjes die gaan knipperen. Machine reageert gewoon en gaat normaal draaien. Gloeispiraal wordt gewoon bijna niet meer warm.

Ik neem aan dat het zwarte ding (NTC) de temperatuur zou moeten regelen en de reset thermostaat de zaak moet begrenzen als het uit de hand loopt? Is dan de NTC weerstand niet kapot of de aansturing hiervan?

Ik hoor graag wat jullie denken.

Ad
 

Witgoedmonteur

  • #8
Zet hem weer gewoon eens in elkaar en start met wasgoed erin het programma weer eens en kijk nogmaals wat hij doet. Een machine die open staat werkt en reageert anders dan normaal in bedrijf, is er een defect zou er eigenlijk iets moeten knipperen
 

Helpende Henk

Specialist Witgoed
  • #9
Laat het verwarmings element even doormeten.
 

Ad Kruyne

  • #10
Dat zal ik gaan doen.

Ik heb al een adresje gevonden. :-)
 

Witgoedmonteur

  • #11
Elementen gaan heel weinig defect van deze modellen. :lol:
 

Ad Kruyne

  • #12
Hallo specialisten,

Ik heb het element laten doormeten en er was niets mee aan de hand. Als laatste optie de NTC weerstand in de deur eruit gehaald en verder ook alles nogmaals goed schoon gemaakt van binnen.

Natte was er in gedaan en de stroom meter ging weer als vanouds toen ik de machine aanzette :-) (wat gebruiken die dingen toch veel stroom per keer :-( )

Anyway hij doet het weer.

Allemaal bedankt voor de ideeën.

Groeten Ad
 

Witgoedmonteur

  • #13
Raar, een defecte NTC zou hij moeten aangeven met een storingsmelding, maar toch fijn dat de droger het nu weer doet. :lol:
 

Helpende Henk

Specialist Witgoed
  • #14
Dit klopt bij navraag bij een Bosch monteur blijkt ook de NTC voor in de deur dit probleem te kunnen veroorzaken.
Gelukkig is de NTC heel makelijk te vervangen.
Ben weer een blij mens dat ad geholpen is :D :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu