Bosch wasdroger LOGIXX 10 verwarmt niet meer.

Kaalkop

  • #1
Het gaat om de Bosch LOGIXX 10 / WTB76550FF/05 FD 8703 300201.
In voorafgaande weken gaf hij wel eens een storing E:01 aan (na een poosje afkoelen ging het dan weer goed), maar nu is de verwarming er helemaal mee gestopt.
Vanwege die E:01 dacht ik in eerste instantie aan vuile filters en/of kapotte NTC-sensor of Temp. limiter.
Alles schoongemaakt; beide NTC-sensors en beide Temp.limiters vervangen + de verwarmingsspiraal doorgemeten (is ok).
Om een eventueel probleem met de vochtigheidssensor uit te sluiten geprobeerd gewoon op een bepaalde tijdsduur te draaien; zelfde resultaat....
Hoop dat iemand mij kan helpen.
Bijvoorbaat dank!
 

Kaalkop

  • #2
Niemand een idee of tip?
 

Remmerv

  • #3
Hier hetzelfde probleem gehad. Hele machine uit elkaar gehaald, alle luchtkanalen gereinigd, verwarmingselement schoongemaakt (zaten wat verbrande pluizen in...). Zowel temperatuur beveiliging bij verwarmingselement als die naast het filter doorgemeten (netjes 0 ohm),beide temperatuursensoren doorgemeten (vele kOhms) dus alles OK. Verwarmingselement geeft zo'n 150 Ohm dus ook OK.
Weer in elkaar gezet maar let hierbij op het volgende: de beveiliging op het verwarmingselement heeft een resetknop aan de achterzijde (klein rond pennetje). Als het hier te warm is geweest MOET deze gereset worden, anders geen verwarming. Verder aandachtspunt: de "gebroken riem" schakelaar dient na montage van de trommel ook gereset te worden aan de achterzijde anders draait de motor niet meer. Na al deze acties was de Logixx 10 weer up en running maar ik moet zeggen dat deze machine voor zijn prijs wel veel probleempjes heeft.

Mvg,Victor
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu