Bosch V650 Wasmachine klok staat stil

Spoedmick

  • #1
Best publiek of Co de Witgoedman:

Ik heb 'n Bosch V650 wasmachine waarvan de was maar blijft klotsen met warm water zonder de rest van het programma af te maken. Als ik de klok manueel doordraai pompt ze (la lavadora) wel af....

Ook 't centrifugeren kan ik op die manier activeren waarna de machine ' t programma pas afmaakt.

Enig idee?

Mick
 

Spoedmick

  • #2
Ik hoor o.a. tijdens het centrifugeren af en toe vervaarlijke geluiden van iets dat tegen de trommel lijkt aan te lopen. Eerder al heb ik 'n muntje voor de pomp weggehaald.

Twee vragen komen er bij me op:

- Is 't normaal dat voorwerpen ter grootte van 'n munt tot in de ruimte van de waaier van de pomp terecht kunnen komen?
- Hoe kan ik iets verwijderen dat - op 't gehoor te oordelen - tussen de geperforeerde trommel en de buitenwand ingevangen lijkt te zitten?

Het zal je niet verbazen dat ik slechts na een lange strijd met de vrouw afstand heb gedaan van mijn getrouwe Lavamat bovenlader waar je de trommel gewoon even uitnemen kon als dat probleem zich voordeed. Ik haat voorladers!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Co de Witgoedman is op vakantie.

Graag E-nummer (of productnummer) én FD nummer vermelden!

Eerste vraag kan ik niets van zeggen zo. Zou een probleem met klok kunnen zijn inderdaad.

Tweede probleem:
- Ja een munt kan heel makkelijk in de pompruimte komen, waarom niet? Bij oudere machines zit daar geen filter tussen. Deze machine is denk ik zo'n 19-23 jaar oud... het muntstuk komt ongetwijfeld uit een broekzak.

- Dat iets tussen de trommel en de buitenwand, de kuip dus, kan heel goed een BHbeugel zijn. In elk geval worden dat soort voorwerpen meestal (door de monteurs hier op het forum) verwijderd door het verwarmingselement te demonteren, en het voorwerp daarlangs weg te halen.

Vergeet bij het eventuele demonteren van het verwarmingselement niet de aansluitdraden te noteren: welk draadje aan welk contactpunt.
Trek eerst de stekker er uit!

Voorbeelden van BHbeugel problemen zijn te vinden door te zoeken met "bhbeugel"

Succes
 

Janavg

  • #4
Blijft de machine doorverwarmen? Het kan zijn dat de thermostaat van de machine defect is. Hierdoor komt de machine niet door zijn thermostop. Begrijp ik het goed en blijft het apparaat ook staan voor het centrufigeren?

Graag even exacte typenummer staat in de deur of achterop deze machine. Heeft volgensmij een 10 cijfigerig nummer iets van 0722???? en een fd nummer.

Succes!
 

Spoedmick

  • #5
Bedankt, ik heb ondertussen met de nodige moeite 'n stuk ijzerdraad verwijderd.

Blijft alleen het hoofdprobleem bestaan. Het water wordt warm en de machine blijft klotsen. Ik heb 'n vermogen tussenmetertje. Zo een die je tussen 't apparaat & 't stopcontact inschakelt. Daarmee zal ik eens meten of de thermostaat ook uitschakelt als ik de temperatuur naar beneden draai.
Zelf ben ik alleen bang dat dat het niet is, er begint namelijk niets te koken ...

Verdere nummervermelding van het toestel: Type WMV6500341 0722044333 verder: 630900716, en ook nog: V5700B341

Wat zou 'n nieuwe klok mij bij benadering gaan kosten ? Ik ben het gesleep met machines namelijk zo zat! Anders voor mij toch echt maar weer 'n bovenlader.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Spoedmick schreef:
Ik ben het gesleep met machines namelijk zo zat!
Deze machine is al heel wat jaarjes oud. Als je deze recent geplaatst hebt in plaats van de door jou zo geprezen bovenlader, dan moet deze machine tweedehands zijn geweest.

Volgens de lijst van Bosch kost een nieuwe klok 275 euro... is ie dat nog waard?
 

Spoedmick

  • #7
Nee, dat is ze me zeker nog niet waard met mijn vrouw er bij!

Ik moet wel toegeven dat de was er schoner uit kwam dan uit de bovenlader.
Maar hier had ik om elektra te besparen 'n tweede waterklep ingebouwd voor warmwaterinlaat vanaf de geyser - het zegt u mogelijk niets.

Deze werd aangestuurd door de thermostaat (en natuurlijk de 'gewone' waterklep i.v.m. de nivoschakelaars). Met behulp van een relais werd zo of koud water (spoelen / mengen) of warmwater ingelaten (bij vragende thermostaat die ik ontkoppeld had daar de 60 graden van de geyser heet genoeg moet zijn).

In principe kan ik dit natuurlijk ook weer bij 'n voorlader uitspoken.Maar behalve dat de spullen achter de trommel moeilijker te bereiken zijn is ook het afsluitrubber van de 'patrijspoort' 'n vaak lekkend en prijzig onderdeel.

Omdat de machine bij mij op de grond staat is de uiteindelijke beloning voor dit alles dan dat ik de was er voorovergebogen in mag doen (van de vrouw)!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik begrijp de bedoeling.

Ik betwijfel of je daar bij een moderne wasmachine nou echt zo enorm veel op je energie bespaart. Die zijn tegenwoordig zo gefabriceerd, dat ze met minieme hoeveelheid energie toe kunnen, het is niet voor niets AAA.

Daarbij komt dat moderne machines, zeker die van de wat betere merken, vrijwel allemaal microprocessorgestuurd zijn, en daar haal je dat soort trucjes naar mijn idee niet meer mee uit.

Met maximaal 60 graden wassen kan weer andere problemen geven zoals schimmels, dus dat is ook niet alles. Af en toe op de hoogste temperatuur wassen wordt door alle witgoed-monteurs sterk aanbevolen om dergelijke problemen te voorkomen!

Dan nog de vraag: hoe deed je dat bij wasgoed dat niet hoger dan 30 graden mocht worden gewassen? Altijd op de hand dan maar?
Of met koud water? Of gemengd, mag nogal een besturing aan gezeten hebben...

Als ik op ons forum kijk, heb ik niet de indruk, dat (rubber) manchet vervangen echt probleem nummer één is. Prijs van het manchet van jouw huidige machine: ca 75 euro. Is nog niet eens zo beroerd als zoiets na járen versleten is!

Maar bovenlader of voorlader: het is een keuze...
 

Janavg

  • #9
Begrijp ik nu goed dat je een extra klep in deze voorlader hebt ingebouwd?

Dit is trouwens niet nieuw: Bosch heeft dit soort apparaten gebouwd voor de engelse markt.


Jan
 

Spoedmick

  • #10
Het enige waar 'n ultramoderne supersonische wasmachine m.i. energiezuiniger op zou kunnen scoren is mogelijk de hoeveelheid aan (koud) water die opgewarmd moet worden voor het wasproces.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu